Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum ai grijă de exteriorul casei tale? 4 sfaturi

Cum ai grijă de exteriorul casei tale? 4 sfaturi

Accesul la aer curat în propria curte reprezintă motivul pentru care mulţi proprietari aleg să locuiască la casă.

Cum ai grijă de exteriorul casei tale? 4 sfaturi
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   12:48

 Pentru a te bucura de toate activităţile specifice va trebui să întreţii acest spaţiu. Exteriorul casei este cel puţin la fel de important ca interiorul, având în vedere că se află tot timpul la vedere. Pe lângă menţinerea valorii de piaţă a proprietăţii, o casă îngrijită de jur împrejur îţi oferă liniştea necesară pentru relaxare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să menţii un aspect plăcut al locuinţei tale:

Curăţă terasa

Terasa este locul în care petreci cel mai mult timp afară. În funcţie de felul în care este amenajată, aceasta poate fi degradată de efectele naturale ale fenomenelor meteo, de traficul intens, de trecerea timpului sau de accidentele casnice. Regula de bază pentru fiecare element este respectarea materialului din care este confecţionat. Astfel, lemnul se curăţă şi se întreţine cu produse dedicate, la fel ca piatra, metalul, plasticul etc. Dacă pardoseala dă semne de îmbătrânire, începi prin a înlocui segmentele deteriorate. Aplicarea de soluţii de întreţinere prelungeşte durata de viaţă a materialelor din exteriorul casei tale.

Eliberează sistemul de scurgere

Jgheaburile şi burlanele sunt elemente esenţiale pentru scurgerea în siguranţă a apei pluviale. Atunci când sistemul de scurgere nu funcţionează apar infiltraţiile în interiorul şi exteriorul zidurilor casei tale. Odată infiltrată, apa aduce igrasie, mucegai, bacterii periculoase şi pete pe pereţi. Problema cea mai mare a elementelor de scurgere o reprezintă resturile de vegetaţie de la pomii din jurul casei, care riscă să înfunde jgheaburile şi burlanele. De fiecare dată când plouă trebuie să urmăreşti ca apa să fie evacuată uniform. Urmăreşte periodic starea acestora şi curăţă-le în special în sezoanele când se adună frunzele. O soluţie pentru întreţinerea fundaţiei casei tale este să îngropi burlanele care adună apa din acoperiş în pardoseala terasei, astfel încât apa să fie îndepărtată dincolo de acest spaţiu. Prin acest tip de amenajare vei preveni acumularea de apă la îmbinarea dintre zidul casei şi terasă.

Alege o faţadă uşor de întreţinut

Faţada reprezintă imaginea casei tale. De calitatea materialelor şi a manoperei de aplicare depinde aspectul exterior al clădirii. Alegerea unei faţade uşor de curăţat cu o perie sau un aparat de spălat cu presiune te va scuti de multe neplăceri. Spre exemplu, plăcile faţadă marmură de la Piatraonline.ro pot fi curăţate cu produse dedicate, care impermeabilizează materialul şi îi prelungesc aspectul strălucitor. În funcţie de dimensiunile casei vei putea curăţa întreaga faţadă de la baza terasei sau cu ajutorul unei scări potrivite. Indiferent din ce este confecţionată, faţata casei trebuie curăţată cel puţin de două ori în fiecare an.

Repară căile de acces

Căile de acces pietonal sau cu maşina reprezintă primul contact al fiecărui oaspete cu casa ta. Dacă atunci când te întorci de la serviciu observi că aleile încep să se degradeze, este momentul să intervii. Foloseşte produsele potrivite de întreţinere şi curăţare, în funcţie de materialul din care este confecţionată aleea. Utilizarea unui aparat de spălare sub presiune te ajută să întreţii atât căile de acces, cât şi faţada şi terasa casei. Atenţie la vegetaţia care îşi poate croi cale prin cele mai înguste locuri. Foloseşte soluţii de întreţinere a aleilor împotriva dăunătorilor, a fenomenelor meteo şi a traficului intens.

Întreţinerea exteriorului casei este o misiune pe care ţi-o asumi în calitate de proprietar. Cu cât acorzi mai multă atenţie acestui aspect, cu atât te vei bucura mai mult timp de o locuinţă curată şi îngrijită. Foloseşte produsele de curăţare şi protejare potrivite, în funcţie de materialul pe care le aplici.

×
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close