Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegem placa de surf

Cum alegem placa de surf

Alegerea unei plăci de surfing este indispensabilă pentru a evolua și pentru a progresa. Mai ales când suntem debutanți.

Cum alegem placa de surf
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2023   •   11:42

Dimensiunea plăcii de surf, forma, construcția din spumă sau din rășină, care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont atunci când alegem placa de surf?

Criteriile de care trebuie să ținem cont atunci când alegem placa de surf

Alegerea unei plăci de surf se va face ținându-se cont de patru criterii: nivel, greutate, tipul construcției și forma.

Alegerea plăcii de surf în funcție de nivel

Există plăci de surf adaptate tuturor morfologiilor, tuturor nivelelor. Plăcile de surf din spumă sunt ideale pentru inițierea în surf deoarece sunt realizate din spumă de polistiren, un material care combină siguranța și flotabilitatea. Această placă din spumă absoarbe șocurile dacă utilizatorul cade de pe placă. Mărimea plăcii de surf din spumă recomandată este de 7’0.

Îți recomandăm să alegi placa de surf din spumă 5’8 - 6’0: o placă de surf care îi permite copilului tău să progreseze în siguranță.

Îți recomandăm să alegi placa de surf din spumă 8’0: o placă de surf pentru a începe și progresa în siguranță.

Pentru persoanele care practică în mod regulat surf se recomandă plăcile din epoxi și poliester, o placă evolutivă, shortboard sau longboard.

Cei care au nevoie de o placă rezistentă pentru SUP, pot alege plăcile de surf gonflabile de la https://www.mobilab.ro/stand-up-paddle-boards. Aceste plăci SUP sunt perfecte atât pentru începători cât și pentru avansați și sunt usor de depozitat și transportat. 

Alegerea plăcii de surf în funcție de greutate

Începătorii în ale surfului trebuie să aleagă o placă cu un volum important deoarece conferă flotabilitate și stabilitate. Dimensiunea plăcii este proporțională cu greutatea/înălțimea. Cu cât utilizatorul este mai greu, cu atât placa trebuie să fie mai lungă, mai lată și mai grea.

Alegea plăcii de surf în funcție de tipul construcției

Placa din rășină epoxy este aliata surferilor experimentați. Aceștia din urmă vor avea parte de stabilitatea dorită în timp ce practică sportul favorit. Mărimea plăcii se calculează în funcție de greutatea utilizatorului. Atenție în momentul alegerii: se măsoară în ft, măsură de lungime anglo-saxonă (1 ft = 30,48 cm).

Alegerea plăcii de surf în funcție de formă

Longboard. Acest tip de placă, lungă și grea, este concepută pentru ca pasionații de surf să alunece pe apă într-un mod dur și pur deopotrivă. Este o placă care oferă posibilitatea de a practica surful pe valuri mai mici însă care permite mai puține manevre.

Shortboard. Acest tip de placă este o placă mică și îngustă, una din cele mai căutate tipuri de plăci în cadrul surfului de coastă deoarece este manevrabilă, practică, ideală pentru imersiunile în apă și pentru învingerea valurilor. Este placa ideală pentru surferii care dețin un minim de experiență și de tehnică.

Placa evolutivă. Aceasă placă îi însotește pe surferi în profesia lor și în sesiunile de surf pe valurile mai mici grație formei sale evolutive.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close