Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi mărturiile de botez: 5 criterii de selecție

Cum alegi mărturiile de botez: 5 criterii de selecție

Când vine vorba de organizarea unui botez, pe lângă lista de invitați, alegerea meniului și rezervarea unei locații, părinții trebuie să se ocupe și de alegerea mărturiilor pentru invitați.

Cum alegi mărturiile de botez: 5 criterii de selecție
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   14:24

 Acest obicei se practică de zeci de ani, fiind la început popular mai ales în rândul claselor sociale înalte. Însă, anii au trecut, iar acest obicei s-a transmis mai departe, mărturiile fiind astăzi o modalitate de a le mulțumi invitaților că au acceptat invitația la botez. 

Dacă în trecut se ofereau cutii cu zahăr rafinat, fructe confiate sau preparate alese, astăzi părinții oferă tot felul de variante cât mai creative de mărturii. Așa că iată câteva criterii care te-ar putea ajuta să alegi cele mai frumoase mărturii pentru botezul copilului tău.

Calculează bugetul 

În primul rând, înainte de a cumpăra mărturiile pentru botez ar fi indicat să faci o listă cu persoanele pe care le-ai invitat și care au confirmat că vor veni la eveniment. Astfel, îți vei putea calcula mult mai ușor bugetul și vei știi care este suma pe care o poți investi pentru mărturiile de botez. Dacă vei avea un număr mai mare de invitați, poți opta pentru mărturii mai simple, iar dacă va fi o petrecere în familie, poți alege o serie de mărturii simbolice, care să le aducă aminte mereu invitaților tăi de acest moment.

Este recomandat să comanzi mărturiile din timp, astfel încât să te asiguri că le vei găsi pe stoc, mai ales dacă ai nevoie de un număr mai mare de produse. Iar acum poți găsi o mulțime de modele în magazinul de mărturii pentru nuntă și botez indigo.com.ro.

Alege mărturii sugestive

O metodă la care apelează mulți părinți este alegerea mărturiilor în funcție de sexul copilului. Spre exemplu, părinții care au o fetiță aleg mărturii în nuanțe de roz, lila, roșu, oranj, violet, în timp ce părinții care au un băiețel optează pentru mărturii în tonuri de bleu, verde sau bleumarin. Însă, există și varianta mărturiilor unisex, disponibile în culori neutre.

De asemenea, trebuie să te gândești și la design-ul mărturiilor și la tema pe care ți-ai dori să o abordezi la botez. Dacă îți dorești un botez cu o temă haioasă, atunci poți alege un set de mărturii amuzante, iar dacă îți dorești o petrecere elegantă, poți opta pentru mărturii cu un design modern, rafinat. Iar dacă la petrecere vor fi multe familii cu copii, poți alege chiar mărturii cu personaje din desene animate. 

Alege mărturiile cu o valoare sentimentală

Indiferent de prețul, designul și culoarea produselor pe care le vei oferi, este important să alegi mărturii cu o anumită valoare sentimentală, care să transmită un mesaj emoționant invitaților. Așa că poți opta pentru mărturii sub formă de cruce sau îngeraș, care să simbolizeze ideea de binecuvântare, sau poți alege mărturii sub formă de inimă, fluture sau ursuleț, care simbolizează inocența copilăriei.

Alege mărturii dulci

Mărturiile dulci sunt cea mai populară alegere, așa că mulți părinți aleg pentru botezuri săculeți cu bomboane, cutii cu biscuiți sau borcănele cu dulceață, miere sau șerbet. În general mărturiile dulci sunt o variantă mult mai apreciată de către invitați, care se vor bucura întotdeauna de un desert în plus.

Alege mărturii practice

Dacă îți dorești să le oferi invitaților un cadou practic, poți alege o lumânare parfumată, un coșuleț din nuiele împletite, o cutie de lemn, un magnet de frigider sau o ceașcă de cafea personalizată cu numele bebelușului, sau cu data nașterii sale.

De asemenea, poți ține cont și de sezonul în care are loc botezul. Spre exemplu, dacă organizezi un botez în timpul iernii poți alege ca mărturii ornamente pentru brad. Iar dacă botezul este toamna, poți opta pentru borcănele cu miere sau dulceață.

Mărturiile de botez sunt un cadou simbolic, pe care părinții trebuie să îl ofere din suflet persoanelor dragi, care le sunt alături într-o zi atât de importantă. Tocmai de aceea, alegerea mărturiilor trebuie să fie cât mai creativă. De asemenea, poți alege mărturii personalizate, care le vor aduce aminte întotdeauna invitaților tăi de botezul la care au participat. 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close