Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru copilul tău

Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru copilul tău

Alegerea caruciorului potrivit este importanta deoarece acesta va va insoti copilul cel putin trei ani.

Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru copilul tău
de Georgiana Adam    |    20 Noi 2023   •   14:08

Indiferent de modelul pe care doriți să-l achiziționați, există câteva caracteristici importante care nu trebuie trecute cu vederea.

Vrei să știi ce tip de cărucior este cel mai potrivit pentru copilul tău și nevoile tale? Iata ghidul pentru tine: pentru fiecare tip de carucior vei avea ocazia sa descoperi caracteristicile, varsta pentru care este potrivit, punctele forte si punctele slabe.

Unghi maxim de înclinare

Daca caruciorul este folosit inca din primele zile de viata ale copilului ca inlocuitor al caruciorului trio, trebuie sa optezi pentru o versiune cu spatar rigid complet inclinabil (cel putin pana la 150 de grade, de preferat 180°). De asemenea, este o idee bună să aveți posibilitatea de a ridica partea de capăt a scaunului (suportul pentru picioare ) care va trece sub genunchi odată ce copilul a crescut. În acest fel nou-născutul va avea la dispoziție un spațiu bine restrâns și confortabil pentru dormit.

După șase luni, însă, sunt bune si carucioare copii cu spătar reclinabil în diferite poziții, care nu se aplatizează complet. Pentru copiii mai mari, care adesea au tendința de a nu se lăsa pe spate, este o idee bună ca scaunul să fie ridicat la aproape 90 de grade atunci când se află într-o poziție verticală.

Greutatea și închiderea fac diferența

Înainte de a alege este important să ne gândim la modul în care va fi folosit în principal căruciorul. Dacă locuiți într -un oraș cu pasaje obligatorii și adesea înguste pe trotuare, dacă luați transportul în comun sau trebuie să încărcați căruciorul într-o mașină mică cu portbagajul mic, dacă aveți uși și lifturi înguste, greutatea și dimensiunile (atât când închise şi când sunt deschise) devin fundamentale. De asemenea, este important să înțelegeți dacă căruciorul poate fi închis doar cu o mână (pentru că poate țineți copilul cu cealaltă) și dacă, odată închis, rămâne singur în picioare, conform mixbo. Există două sisteme de blocare predominante:

Ca o carte, pot fi închise cu o singură mână, sunt adesea echilibrate, sunt compacte, dar mai grele;

În formă de umbrelă, sunt în general mai ușoare, dar trebuie ținute în mână.

Trei sau patru roți

Dacă nu există probleme de spațiu, puteți lua în considerare achiziționarea de cărucioare mari, cum ar fi un vehicul cu trei roți sau un vehicul cu patru roți "sport". Ambele sunt extrem de confortabile datorită scaunului mare, roților mari și căptușite și  posibilității de a orienta scaunul atât în ​​direcția de mers, cât și împotriva acestuia. Mânerul reglabil pe înălțime, sistemul de blocare a roților din față și frâna ghidonului fac aceste produse ușor de manevrat și practice, atât de mult încât pot fi folosite chiar și cu o singură mână. Spațiul de sub scaun este, de asemenea, foarte încăpător. Atenție totuși: chiar și demontate (pe lângă scaun, în general este posibil să se scoată roțile) sunt hotărât voluminoase. Dacă ai un portbagaj nu foarte mare, uită-l.

Dacă confortul este o prioritate pentru tine, cu acest ghid vei putea afla toate criteriile de care să ții cont atunci când alegi cel mai confortabil pătuț, cărucior și cărucior.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close