Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi un solar potrivit pentru grădina ta

Cum să alegi un solar potrivit pentru grădina ta

Creșterea temperaturilor din ultima perioadă reprezintă un semn clar că primăvara este aproape, așa că interesul pentru grădinărit este într-o continuă creștere în aceste zile.

Cum să alegi un solar potrivit pentru grădina ta
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2024   •   10:12

Tot mai multe persoane sunt interesate de ideea de a avea propria sursă de legume, așa că sunt în căutarea unor soluții în acest sens.

Solarul de grădină reprezintă de departe cea mai inspirată alegere pe care o poți face! Cu toate acestea, ca începător în ale grădinăritului, este foarte probabil să nu știi cum să alegi un solar potrivit pentru grădina ta și mai ales pentru nevoile tale.

Te regăsești în această situație dar îți dorești, totuși, un solar grădină? Trebuie să citești acest articol pentru a descoperi care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când faci această achiziție!

De ce să cumperi un solar?

Înainte de toate, te poți gândi că este mai avantajos să cultivi legumele în grădină fără a amenaja un solar. Ei bine, cultivarea în aer liber este o provocare din ce în ce mai dificilă în ultimii ani, din cauza schimbărilor climatice.

În schimb, cultivarea în solar asigură condiții optime, așa că vei putea obține legume sănătoase și proaspete încă de primăvara devreme până toamna târziu. Legumele din solar sunt protejate de o mulțime de probleme, așa cum sunt fenomenele meteo severe. Mai mult decât atât, întreținerea plantelor este mult mai ușor de realizat atât timp cât cultivarea se face într-un solar.

Te-am convins că merită să cumperi un solar? Află că există o mulțime de alte argumente importante pentru care merită să faci asta! Prin urmare, merită să arunci o privire peste oferta de pe solardegradina.ro.

Cum alegi solarul potrivit pentru grădina ta?

Dacă te-ai decis să îți cumperi un solar pentru grădină, află că ai la dispoziție două opțiuni: fie îl construiești personal, caz în care vei avea nevoie de mai multe scule și unelte, de cel puțin încă 1-2 persoane care să te ajute, mult timp, îndemânare și efort, sau poți alege să achiziționezi un kit complet.

Acesta din urmă include toate componentele necesare pentru un solar perfect funcțional, montajul se face rapid iar piesele sunt cel mai adesea de calitate excelentă, așa că vei obține un solar durabil, ceea ce sigur te va bucura.

Atunci când îți propui să comanzi un solar pentru grădină, va trebui să ții cont de următoarele aspecte:

Dimensiunile solarului

Înainte de toate, trebuie să stabilești cât de mare trebuie să fie solarul pe care îl cumperi. Atunci când stabilești dimensiunea, trebuie să ai în vedere aspecte precum: spațiul pe care îl ai la dispoziție, bugetul de care dispui și mai ales nevoile pe care le întâmpini.

De exemplu, dacă îți dorești un mic solar care să ofere legumele necesare pentru consumul unei familii obișnuite, un solar de 4x10 metri va fi mai mult decât suficient. În schimb, dacă spațiul îți permite și îți propui deschiderea unui business în agricultură, cel mai probabil că vei alege un solar de dimensiuni mult mai generoase.

Componentele incluse

Este foarte important ca solarul pe care îl comanzi să vină la pachet cu toate componentele necesare, nu doar cu folie și arcade. Asigură-te că alegi să comanzi un kit care include, printre altele, aerisirea, ușa solarului chiar și sistemul de irigare prin picurare.

Cu cât sunt mai multe componente incluse, cu atât mai mici vor fi costurile pe care va trebui să le suporți ulterior. Mai precis, după achiziționarea kitului pentru solar, nu îți mai rămâne decât să cumperi răsadurile și nimic mai mult.

Calitatea materialelor

Atunci când cumperi un solar pentru grădină, este important să te asiguri că alegi un produs de o calitate cât mai bună. Dacă vei face o achiziție online, asigură-te că elementele metalice sunt din țeavă galvanizată, de o grosime cât mai generoasă.

În acest fel, vei ști sigur că solarul tău nu va rugini și totodată va face față cu brio furtunilor.

Ține cont de aceste trei detalii atunci când alegi să cumperi un solar online și suntem siguri că vei face o alegere inspirată!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close