Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să amenajezi cu stil o baie la mansardă

Cum să amenajezi cu stil o baie la mansardă

Proiectarea băii în mansardă a devenit o tendință larg răspândită: aceasta valorifică la maximum fiecare centimetru de spațiu din această parte a casei, absolut unică și atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Cum să amenajezi cu stil o baie la mansardă
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2023   •   10:33

Amenajarea acesteia însă, poate fi o provocare serioasă, mai ales dacă ai la dispoziție un spațiu limitat.

Așadar, dacă locuința ta are mansardă și ai vrea să o transformi într-o baie complet funcțională, care să onoreze farmecul acestei încăperi cu tavan înclinat, în acest articol vom analiza câteva idei de planificare și amenajare.

Idei de amenajare pentru o baie la mansardă

Când te gândești la spațiile de mansardă, primul lucru care îți vine probabil în minte este un tavan înclinat considerabil. Aceasta este una dintre principalele provocări atunci când vine vorba de decorarea și mobilarea acestei zone a casei.

Dacă vei lua în considerare următoarele aspecte, te vei bucura de un spațiu complet funcțional și elegant:

  • Analizează spațiul disponibil și modul în care vei putea instala racordurile și alimentarea cu apă în mansardă, precum și sistemul de scurgere.

  • Integrarea unor rafturi încastrate pentru depozitare în partea inferioară a acoperișului va maximiza eficiența spațiului.

  • Ai putea afla dacă grinzile sunt suficient de puternice pentru a instala o cadă, însă, o alegere la fel de bună pentru o baie în mansardă este instalarea unui paravan de duș tip walk-in, care te va ajuta să profiți din plin de partea cea mai înaltă a tavanului.

  • Dacă beneficiezi de un luminator (fereastră de mansardă), ai putea poziționa paravanul de duș sau cada chiar sub acesta, creând spațiul perfect pentru o experiență revitalizantă care te conectează cu mediul exterior.

Cum alegi obiectele sanitare perfecte?

Atunci când amenajezi o baie la mansardă există câteva particularități de care trebuie să ții cont. Din cauza spațiului limitat de care dispui și a configurației acestuia, iată câteva recomandări pe care trebuie să le iei în considerare:

  1. Dacă ai optat pentru integrarea unui paravan de duș tip walk-in, amplasează-l în zona în care tavanul este cel mai înalt. Nu uita să achiziționezi alături de acesta cădițe pentru duș de calitate cu un design ultra slim și care garantează durabilitatea și fiabilitatea pentru mult timp.

  2. Pe de altă parte, dacă vrei să te bucuri de beneficiile oferite de o cadă, îți recomandăm un model asimetric de colț - are capacitatea de a salva spațiu și se va integra armonios chiar și în partea inferioară a acoperișului. Poți alege cazi baie de cea mai buna calitate din portofoliul neakaisa.ro. Un exemplu care se potrivește oricărui tip de ambient, de la băi cu aer retro shabby chic, până la băi minimaliste cu accente scandinave este Besco Rima.

  3. Alege baterii de baie cu monocomandă, deoarece sunt mai compacte, ceea ce le face opțiunea perfectă pentru o baie mai mică. Dacă este posibil, optează pentru sisteme de duș încastrate.

  4. Vasul WC suspendat, cu rezervor încastrat și cu o formă compactă este cea mai potrivită opțiune pentru acest tip de baie. Din gama vaselor WC disponibile pe neakaisa.ro, o alegere ideală ar fi Grohe Euro Ceramic Rimless Triple Vortex, model creat pentru a combina performanța excelentă cu designul practic.

  5. Alege mobilier de baie compact și cu poziționare pe orizontală pentru a optimiza spațiul. Astfel, te poți orienta către un dulap suspendat pentru lavoar ca spațiu principal de depozitare.

Optează pentru simplitate

Chiar dacă baia de la mansardă nu este adesea baia principală din casă, asta nu înseamnă că nu trebuie să îi acorzi atenție sporită. Alege nuanțe simple și curate pentru baie, cum ar fi obiectele sanitare albe și o cabină de duș din sticlă fără rame, pentru ca spațiul să se simtă luminos și aerisit.

Alege o combinație de culori atemporală, precum cea alb-negru. Albul transmite prospețime și delicatețe, în timp ce contrastul de negru adaugă o doză de dramatism decorativ și face o declarație de stil.

Baia de la mansardă este cu siguranță o provocare, însă atunci când o adaptezi necesităților tale, va deveni locul tău preferat de relaxare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close