Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să te lupți cu scumpirile din 2022

Cum să te lupți cu scumpirile din 2022

Dintre toate lucrurile importante care se anunță în anul 2022, cel care ne provoacă tuturor un sentiment destul de ciudat este cel legat de gradul de scumpiri care se vor abate asupra portofelelor noastre.

Cum să te lupți cu scumpirile din 2022
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2022   •   16:12

Unii dintre noi vor trece cu bine peste aceste scumpiri, dar nimeni nu va ajunge la capătul tunelului fără o luptă. Iar strategia de luptă va fi diferită, dar poate că următoarele sfaturi te vor ajuta.

Schimbă contractele cu furnizorii

Nu este un lucru ușor să o iei de la început cu furnizorii tăi de energie electrică, apă sau gaze. Nu este simplu să îți schimbi furnizorul sau să negociezi un nou contract de furnizare. Unii provideri îți oferă oportunitatea ca în fiecare lună să poți schimba pachetul de servicii care va urma să fie facturat în perioada următoare. 

Dacă te gândeai deja oricum că ar trebui să faci o schimbare pentru că prețul la anumite servicii au devenit absurde, acesta ar putea fi încă un motiv pentru care ar trebui să schimbi furnizorul. Nu trebuie să rămâi alături de o companie dacă nu te simți mulțumit. Dacă nu ai găsit motivația până acum, scumpirile vor fi un factor motivator foarte bun. Unele companii au început deja să primească notificări prin care prețul la energie electrică s-a scumpit chiar și de 8 ori.

Alege dispozitive care luptă pentru tine

De ce să te pregătești chiar tu pentru luptă când ai putea să te folosești de câteva dispozitive inteligente care vor putea să lupte pentru tine? Spunem asta pentru că prețurile la apă, energie sau gaze vor crește și probabil toate dispozitivele din jurul tău se folosesc de una dintre aceste resurse pentru care tu plătești. 

Dacă vei avea un dispozitiv care știe să folosească aceste resurse într-un mod mai eficiente, econom și într-un regim de consum mai redus, vei ajunge să plătești mai puțin. Unul dintre primele dispozitive la care ne-am putea gândi este centrala termică și avem pentru tine o recomandare. Ariston Clas One 24 kW este unul dintre produsele pe care le-am tot analizat în alte articole și am concluzionat că și numărul de oameni care cumpără această centrală este o dovadă a calității.

Centrala se adaptează tipurilor de combustibili, are programe de încălzire și foarte multe setări prin care va ajunge să economisească foarte multe resurse. Mai mult decât atât, este disponibilă și într-o variantă de Centrală termică Ariston Clas One 35 kW.

Încearcă niște investiții

Investițiile pot fi de foarte multe tipuri, dar există mai nou câteva platforme unde vei putea investi niște bani, iar șansele de a ocoli inflația foarte mare sunt destul de mari și ele. Stocuri precum S&P 500 au avut în fiecare an creșteri chiar și dacă au fost mici sau mari. O investiție în acest stoc ar putea să te ajute să ocolești inflația și să îți menții economiile actuale.

Dacă vrei să riști mai mult, încearcă criptomonede sau NFT-uri, iar dacă vrei să afli mai multe informații despre acestea, nu ezita să ne scrii în comentarii.

Concluzie

Lupta cu scumpirile este una constantă și care are loc în fiecare an pe măsură ce fenomenul capitalist avansează. Evident și salariile vor continua să crească, dar având în vedere că nimănui nu-i place să plătească mai mult pentru diverse produse. Mult noroc!

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close