Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cureaua de smartwatch - scurt ghid care să te ajute în achiziție

Cureaua de smartwatch - scurt ghid care să te ajute în achiziție

Ce pasionat de modă și tehnologie nu își dorește un smartwatch unic, la fel ca personalitatea lor? Așa cum ți-ai achiziționat smartphone-ul și ceasul inteligent, după îndelungi căutări și comparații, probabil că în momentul de față vrei să îl personalizezi cu o curea sau o brățară care să se potrivească mai bine cu outfiturile de zi cu zi.

Cureaua de smartwatch - scurt ghid care să te ajute în achiziție
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2022   •   14:08

Când ești în căutarea unei noi curele smartwatch de la Magline, spre exemplu, sunt câțiva factori pe care ar trebui să îi iei în considerare: dimensiunea, tipul de material, culoarea și designul.

Cureaua sau brățara ceasului este un accesoriu care se degradează cel mai ușor, mai ales după purtări îndelungate. Totodată, în funcție de cureaua aleasă, ceasul tău poate trece foarte ușor din sfera elegantă, către cea casual sau chiar sport. Vestea bună este că această investiție este mai puțin costisitoare decât ceasul în sine, iar dacă vrei ca smartwatch-ul să fie un gadget pe care să îl folosești îndelungat, ai grijă la tipul de curea achiziționat.

Ceasurile inteligente prevăzute cu curele din piele iți oferă o serie de avantaje, în timp ce modelele cu brățară metalică au și ele detalii deloc de neglijat. Așaadar, nu subestima rolul pe care cureaua sau brățara de ceas potrivită o are asupra design-ului general. Și totuși, cum trebuie făcută această alegere, astfel încât să se potrivească personalității și stilului tău de viață?

Care este motivul pe care vrei o nouă curea de smartwatch?

Mai mult ca sigur ai un motiv pentru care te gândești la o astfel de investiție. Poate fi unul din raționamente funcționale (cum ar fi dorința de a avea o brățară mai adaptată stilului tău de viață) sau unul bazat pe stil, care să se potrivească mai bine ținutelor de tipul casual sau elegant.

Mărimea contează

Următorul cel mai important aspect este mărimea brățării sau a curelei de smartwatch. Majoritatea ceasurilor inteligente folosesc brățări de 18, 20 sau 22 centimetri. În cele mai multe dintre cazuri, mărimea cadranului determină mărimea curelei. Doar știind acest aspect vei face alegerea corectă.

Tipul materialului

Un alt factor pe care trebuie să îl iei în calcul este materialul din care este confecționată cureaua. Cureaua din piele, spre exemplu, este mai potrivită dacă adopți un stil vestimentar elegant, formal. Pielea este un material durabil, de înaltă calitate, care are nevoie de foarte puțină îngrijire.

O altă opțiune este pielea ecologică sau artificială, obținută din plastic, care se aseamănă foarte bine cu pielea naturală, doar că nu are aceeași rezistență. Și curelele din material textil sunt o opțiune, mai ales că sunt confecționate din nylon, material perfect mai ales în perioada de vară. Modelele astfel create oferă confort, durabilitate și rezistență la apă.

Un alt material din care se fac curelele de ceasuri este siliconul, ce oferă rezistență la temperaturi ridicate, dar și foarte scăzute. Se simt confortabil pe piele, materialul este ușor elastic și sunt disponibile o gamă variată de culori.

Un alt material la modă pentru brățările de smartwatch este metalul. Brățările metalice sunt create din oțel inoxidabil, mai puțin costisitor decât aurul, titanul, argintul și platina. Sunt foarte rezistente, dar în același timp pot fi inconfortabile la purtare. Și brățara ceramică este o opțiune ușor paradoxală - pe cât de rezistent și durabil este materialul, pe atât de fragil este dacă este lovit sau scăpat pe o suprafață dură.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close