Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce să dezinfectăm

De ce să dezinfectăm

Cu toții am auzit într-o zi despre importanța dezinfectării casei, a rufelor, a mâinilor... dar fără să înțelegem neapărat rostul.

De ce să dezinfectăm
de Georgiana Adam    |    09 Aug 2022   •   15:30

Dar atunci de ce să dezinfectăm și de ce este important să apelăm și la o firmă de dezinfecție Iași?

Dezinfectarea: o problemă de sănătate

Răspunsul este destul de simplu: dezinfecția elimină microbii care pot fi periculoși pentru sănătate.

Acestea sunt prezente pe mâinile, suprafețele, obiectele noastre, dar și în rufe. Într-o casă, bacteriile proliferează cu o viteză vertiginoasă: o singură celulă bacteriană generează o colonie de 1 miliard în mai puțin de 24 de ore!

În plus, transmiterea microbilor are loc fără ca tu să îți dai seama. Într-adevăr, în fiecare zi atingem un număr mare de obiecte care pot transporta mai mulți microbi.

Multe infecții se răspândesc prin contact indirect atunci când microbii sunt transferați, prin intermediul mâinilor, de la un obiect contaminat (clanță, telefoane, telecomandă, masă de tăiat etc.) în corpul tău.

Deoarece mâinile ating multe suprafețe de-a lungul zilei, ele sunt vectorul principal pentru transferul germenilor către nas, gură și ochi sau pe alte suprafețe care vor transporta germenii către alte persoane.

Apelând la o servicii de dezinfecție Iași în mod regulat pentru a dezinfecta suprafețele, obiectele, mâinile sau chiar rufele, vei minimiza riscul de contaminare prin eliminarea microbilor.

Când este mai mare riscul de infecție?

Toată lumea este susceptibilă de a contracta o infecție. Cu toate acestea, unii oameni sunt mai expuși riscului decât alții. Acesta este în special cazul bebelușilor și copiilor mici, femeilor însărcinate și bătrânilor. Ca să nu mai vorbim de animalele de companie, care poartă multe bacterii care pot fi transmise la om.

Bebeluși și copii mici

Copiii mici sunt mult mai sensibili la germeni din cauza unui sistem imunitar imatur, care nu-i protejează bine împotriva infecțiilor. În plus, un bebeluș descoperă lumea din jurul lui târându-se pe podea, rostogolindu-se pe covoare, atingând obiectele pe care le găsește în jurul său, punându-și jucăriile în gură... Și bineînțeles că toate aceste suprafețe și obiecte sunt pline de microbi! Prin urmare, este important să îi oferi un mediu sănătos pentru a minimiza riscul de infecție, iar o firma de dezinfeție te poate ajuta mult în acest sens.

Femeile însărcinate și vârstnici

Corpul unei femei trece prin multe schimbări de-a lungul sarcinii, la fel și sistemul ei imunitar. Într-adevăr, apărarea imunitară a unei gravide scade timp de 9 luni pentru ca organismul să accepte prezența viitorului bebeluș.

Această deficiență imunitară o face pe viitoarea mamă mai susceptibilă la infecții. Igiena din jur trebuie să fie așadar ireproșabilă pentru a limita riscul de îmbolnăvire, care poate dăuna în unele cazuri dezvoltării corespunzătoare a viitorului bebeluș.

Persoanele în vârstă văd că eficacitatea sistemului lor imunitar scade în timp, ceea ce explică de ce bătrânii sunt mai vulnerabili la boli. Acesta este și cazul persoanelor cu patologii grave sau cronice. Prin urmare, este necesar să fii vigilent pentru a menține cel mai sănătos mediu posibil și pentru a respecta regulile stricte de igienă pentru a proteja aceste persoane.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close