Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Descoperă secretele sănătății unghiilor și tălpilor la PodoCliniq. Ce este podologia

Descoperă secretele sănătății unghiilor și tălpilor la PodoCliniq. Ce este podologia

Sănătatea picioarelor este un aspect fundamental al stării de bine, însă este adesea neglijată.

Descoperă secretele sănătății unghiilor și tălpilor la PodoCliniq. Ce este podologia
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2024   •   13:48

Fie că vorbim despre mersul pe jos sau pur și simplu statul în picioare pe parcursul unei zile întregi, picioarele ne susțin greutatea și ne permit să ne mișcăm fără restricții. În acest context, PodoCliniq își propune să aducă în lumina reflectoarelor importanța podologiei - o ramură specializată a medicinei care se ocupă cu studiul și tratamentul afecțiunilor picioarelor și unghiilor.

Ce este podologia?

Mulți oameni suferă de diverse afecțiuni ale unghiilor și tălpilor, fără să știe că există soluții specializate disponibile pentru tratarea acestora. Podologia este, în esență, o știință medicală dedicată diagnosticării, tratamentului și prevenirii afecțiunilor picioarelor și unghiilor. Practicienii acestei specialități, cunoscuți sub numele de podiatri sau podologi, sunt specializați în îngrijirea picioarelor, cu un accent deosebit pus pe prevenția și corectarea deformărilor, precum și pe îmbunătățirea mobilității pacienților.

Procedurile de podologie au în vedere tratarea sau ameliorarea afecțiunilor ușoare și medii de la nivelul unghiilor și tălpilor. Acestea includ:

  1. Onicoliza
  2. Onicomicoza
  3. Onicogrifoză
  4. Unghii deformate
  5. Bătături subunghiale
  6. Bătături și crăpături la nivelul tălpilor
  7. Keratoză
  8. Dermatomicoză
  9. Keratodermie

Afecțiuni comune ale unghiilor

Unul dintre aspectele importante ale podologiei este tratarea afecțiunilor unghiilor. La PodoCliniq, deținem o vastă experiență în tratarea afecțiunilor precum onicoliza, onicomicoza, onicogrifoză sau unghii deformate. 

Onicoliza este caracterizată de separarea unghiei de patul unghial, în timp ce onicomicoza reprezintă infecția fungică a unghiei. Pe de altă parte, onicogrifoza este o afecțiune în care unghiile devin groase și curbate, iar unghiile deformate pot fi rezultatul unor traume sau tăiere incorectă a unghiilor. 

La PodoCliniq, folosim tehnici și tratamente avansate pentru a trata toate aceste afecțiuni și a reda sănătatea și aspectul natural al unghiilor.

Probleme ale tălpilor și soluții podiatrice

Pe lângă afecțiunile unghiilor, podologia se ocupă și de tratarea diferitelor probleme ale tălpilor. Printre acestea se numără bătăturile subunghiale, bătăturile și crăpăturile la nivelul tălpilor, keratoza, dermatomicoza și keratodermia. 

Bătăturile subunghiale pot provoca disconfort și durere, în timp ce bătăturile și crăpăturile la nivelul tălpilor pot cauza disconfort la mers și pot fi inestetice. Keratoza este o afecțiune caracterizată de îngroșarea pielii la nivelul tălpilor, în timp ce dermatomicoza reprezintă infecția fungică a pielii. Totodată, keratodermia este o afecțiune care afectează pielea de pe tălpi, genunchi și coate. 

Specialiștii PodoCliniq dețin expertiza necesară pentru a diagnostica și trata aceste afecțiuni, oferind pacienților săi confort și sănătate la nivelul tălpilor.

Abordare personalizată și servicii specializate la PodoCliniq

Echipa PodoCliniq este alcătuită din tehnicieni pregătiți și experimentați în domeniul podologiei. Avem o abordare individualizată pentru fiecare pacient, deoarece înțelegem că nevoile și afecțiunile picioarelor pot varia de la o persoană la alta. Utilizăm tehnologii și metode avansate din Rusia, produse din Israel și uleiuri esențiale naturale pure cu grad terapeutic pentru a oferi cele mai bune soluții de tratament. Rezultatele obținute la PodoCliniq sunt vizibile și durabile, iar satisfacția pacienților noștri este prioritatea noastră.

PodoCliniq  - Mai mult decât un salon de pedichiură

La momentul actual, PodoCliniq funcționeză ca un salon de pedichiură medicală, dar ne aflăm în curs de amenajare a unei clinici specializate care va oferi o gamă mai largă de servicii. Locația noastră actuală de pe strada Bujorul Alb Nr. 49 va rămâne deschisă până pe 1 februarie, apoi, ne vom deschide porțile într-o locație nouă și mai încăpătoare, pe strada Vaselor nr. 43, în sectorul 2 din București. Această nouă locație va deveni cea mai mare clinică de podologie și podiatrie din România.

Inovația și excelența sunt în centrul clinicii noastre, care va include peste 10 cabinete de podologie, un cabinet dedicat afecțiunilor mâinilor, o sală pentru pedichiura estetică și două cabinete pentru consultații ortopedice și podiatrice, echipate pentru intervenții chirurgicale de specialitate.

Viziunea PodoCliniq și angajamentul față de calitate

La PodoCliniq, ne concentrăm pe inovație și excelență în domeniul podologiei și podiatriei. Viziunea noastră este aceea de a îmbunătăți și de a face accesibile serviciile specializate, astfel încât oamenii să poată avea picioare sănătoase și frumoase. Ne-am educat și am crescut ca echipă și suntem gata să trecem la următorul nivel pentru a oferi pacienților noștri o experiență profesională și organizată. În plus, introducem servicii inovative pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale pacienților noștri.

PodoCliniq  - Soluția perfectă pentru sănătatea picioarelor dvs.!

Menținerea unei sănătăți optime a picioarelor este posibilă acum prin PodoCliniq, prin servicii specializate și personalizate. Echipa noastră de specialiști pregătiți și experimentați vă oferă soluții eficiente și durabile pentru a avea parte de confort sporit și mobilitate crescută în activitățile zilnice. Cu o abordare individualizată și utilizând tehnologii avansate, suntem dedicați în a vă ajuta să aveți mereu picioare sănătoase și frumoase. 

Vă invităm, așadar, să ne urmăriți pe paginile de social media, urmând link-urile de mai jos, pentru a vedea rezultatele obținute de pacienții noștri și pentru a fi la curent cu noutățile:

Facebook PodoCliniq

TikTok PodoCliniq

Instagram PodoCliniq

De asemenea, pentru programări și mai multe informații despre serviciile nostre, vă invităm să accesați website-ul www.podocliniq.ro. Ne vedem în curând la PodoCliniq, avanpostul profesionalismului în podologie și podiatrie, unde sănătatea și frumusețea picioarelor se află mereu pe mâini bune!

 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close