Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Despre ecografia fetala. Când se face

Despre ecografia fetala. Când se face

O ecografie fetală este o tehnică de imagistică care utilizează unde sonore pentru a produce imagini ale unui făt în uter.

Despre ecografia fetala. Când se face
de Georgiana Adam    |    30 Dec 2021   •   12:35

Imaginile cu ultrasunete fetale pot ajuta medicul să evalueze creșterea și dezvoltarea bebelușului și să vă monitorizeze sarcina. În unele cazuri, ecografia fetală este utilizată pentru a evalua posibile probleme sau pentru a ajuta la confirmarea unui diagnostic.

Prima ecografie fetală se face de obicei în primul trimestru pentru a confirma sarcina și a estima de cât timp sunteți însărcinată. Dacă sarcina rămâne necomplicată, următoarea ecografie este de obicei recomandata în al doilea trimestru, când detaliile anatomice sunt vizibile. Dacă se suspectează o problemă , ar putea fi recomandată o ecografie de urmărire sau teste imagistice suplimentare, cum ar fi un RMN .

Cu ajutorul Ecografelor Doppler Color Mindray se pot obtine imagini clare, precise, cu performante excelente in ob-gin.

Există două tipuri principale de examene cu ultrasunete fetale:

  • Ecografia transvaginala. Cu acest tip de ecografie fetală, cu ajutorul unui dispozitiv numit traductor pentru a emite unde sonore și a aduna reflexiile. Ultrasunetele transvaginale sunt utilizate cel mai des în timpul sarcinii timpurii. Acest tip de ecografie ar putea fi, de asemenea, efectuată dacă o ecografie transabdominală nu a furnizat suficiente informații.
  • Ecografia transabdominală. O ecografie fetală transabdominală se face prin deplasarea unui traductor peste abdomen.

Sunt disponibile diverse alte tipuri de ecografii transabdominale, inclusiv:

  • Evaluare ecografică de specialitate. Acest tip de examen poate fi necesar în circumstanțe specifice, cum ar fi atunci când se cunoaște sau se suspectează o anomalie fetală. În această situație, o evaluare mai detaliată poate oferi informații suplimentare despre anomalie.
  • Ultrasunete 3D. Acest examen oferă o afișare bidimensională a datelor tridimensionale. Acest tip de ultrasunete este uneori folosit pentru a ajuta furnizorii de servicii medicale să detecteze anomalii faciale sau defecte ale tubului neural.
  • Ecografia Doppler. O ecografie Doppler măsoară modificările ușoare ale undelor de ultrasunete pe măsură ce acestea sară de obiecte în mișcare, cum ar fi celulele sanguine. Poate oferi detalii despre fluxul sanguin al bebelușului.
  • Ecocardiografia fetală. Acest examen oferă o imagine detaliată a inimii unui copil. Poate fi folosit pentru a confirma sau exclude un defect cardiac congenital.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close