Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ghid de amenajare a băii: cadă de baie sau cabină de duș

Ghid de amenajare a băii: cadă de baie sau cabină de duș

Cadă sau duș? Aceasta e o întrebare frecventă atunci când amenajezi o baie. Când nu te poți hotărî, soluția este o cadă cu duș, adică o piesă 2 în 1.

Ghid de amenajare a băii: cadă de baie sau cabină de duș
de Georgiana Adam    |    12 Ian 2022   •   13:37

Datorită acesteia, poți face, chiar și într-o baie mică, atât dușuri rapide, răcoritoare, cât și băi lungi și relaxante. Dar, dacă nu vrei să alegi această variantă, atunci citește în continuare pentru a afla ce opțiuni ai și care sunt avantajele fiecăreia.

Cabine de duș – ce variante ai la dispoziție?

Dacă și tu simți că trăiești în secolul vitezei și vrei să câștigi cât mai mult timp cu orice activitate zilnică, sau poate ai un spațiu foarte mic disponibil în baie, este recomandat să verifici ce variante de cabine de duș ai la dispoziție.

Producătorii care se ocupă de acest tip de produs oferă celor interesați numeroase modele, care îmbină în mod eficient funcționalitatea și tehnologiile moderne cu un design surprinzător de plăcut. 

Există cabine de duș care diferă în funcție de forma acestora, precum:

  • cabine de duș pătrate, acestea având avantajul de a putea fi montate într-un colț, de aceea se află și printre cele mai populare modele alese;
  • cabine de duș dreptunghiulare, care oferă mai mult spațiu în interior, dar ocupă mai mult loc în baie;
  • cabine de duș walk-in moderne, care sunt montate direct pe perete.

Cabinele de duș diferă și în ceea ce privește ușile acestora, astfel, se pot alege cabine cu uși culisante, cu rulare și cu uși pivotante, sau se poate ține cont de materialele folosite în realizarea lor, precum sticla securizată, aluminiul ori diferite finisaje metalice sau mate.

Căzi de baie – relaxare la maximum

Dacă vrei momente lungi de relaxare după o zi tumultuoasă, atunci este recomandat să verifici ofertele de căzi de baie disponibile. 

Pentru că este important să ții cont de dimensiunea băii pentru a o alege, trebuie să știi că vei găsi în magazine:

  • căzi de baie simple: care pot fi montate fix pe anumite materiale; 
  • căzi de baie cu mască frontală și laterală: acestea sunt căzi simple, montate pe un cadru metalic și care dispun de două panouri, frontal și lateral;
  • căzi de baie independente: care pot fi poziționate în locația dorită și sunt livrate cu toate accesoriile necesare.

Căzile de baie diferă și în ceea ce privește materialul folosit. Poți alege între acril, fibră de sticlă, quaryl, oțel emailat, beton sau piatră. Dintre acestea, acrilul este cel mai accesibil ca preț și forme, iar piatra naturală este cel mai scump material pentru căzi și cel mai greu.

Orice variantă ai alege, nu uita să se potrivească perfect preferințelor tale, dar și designului interior al băii!

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close