Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Iată care este adevăratul cost al "experienței" numite implant dentar, în timp și bani

Iată care este adevăratul cost al "experienței" numite implant dentar, în timp și bani

Nu mai este un secret pentru nimeni că majoritatea celor care se confruntă cu lipsa dinților amână tratamentele cu implant dentar din cauza costurilor.

Iată care este adevăratul cost al "experienței" numite implant dentar, în timp și bani
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2022   •   13:48

Decizia de a renunța la această intervenție este luată fără a programa măcar o consultație cu medicul specialist, pentru a afla exact situația medicală și soluțiile cele mai potrivite cazului prezentat. Practic, mulți dintre adulții cu probleme dentare nu dețin nicio informație autentică, venită concret din partea unui medic implantolog, prin care să își poată contura o opinie corectă despre cât ar costa intervenția cu implanturi în situația lor, bazându-se doar pe niște supoziții.

Statisticile efectuate indică că un alt motiv pentru care se tergiversează aceste etape medicale este frica de durere și cea de eșec. Gândul că durerea îi va copleși pe perioada tratamentului cu implant dentar sau că intervenția nu ar avea rezultatul scontat îi împiedică pe mulți să se mai așeze pe scaunul stomatologic. Dacă te regăsești în aceste posturi, e bine să știi că implantologia a evoluat foarte mult în ultimile două decenii, acum existând soluții excepționale chiar și pentru rezolvarea celor mai complexe cazuri. Pe lângă tehnica și materialele de ultimă generație, pacienții mai beneficiază și de tratamente medicamentoase deosebit de eficiente în refacerea țesuturilor osoase și gingivale, precum și în contracararea durerilor post-operatorii.

Fast and Fixed sau dinți ficși într-o singură zi

Vestea bună este că, în prezent, poți apela la aceste tehnologii moderne la costuri foarte avantajoase, raportul calitate/preț fiind unul corect și accesibil. În plus, cu ajutorul celui mai rapid sistem de înlocuire a dinților lipsă, Fast and Fixed, poți avea o dantură fixă, nouă, într-o singură zi. Mai mult decât atât, prețul acestor dispozitive inovative este cu 50% mai mic decât al celorlalte tipuri de implant dentar. Tot ce trebuie să faci pentru a profita de această soluție modernă este să programezi o consultație la cabinetul medicului specialist pentru a afla exact toate detaliile tratamentului și costurile implicate.

Poate te întrebi cum este posibil ca un sistem precum Fast and Fixed să presupună costuri cu mult mai reduse? Ei bine, acest lucru se datorează mai multor factori. În primul rând, numărului mai mic de implanturi utilizate în restaurarea danturii și implicit a inciziilor efectuate. Dacă în tratamentul clasic, pentru o restaurare completă se folosesc între 8 și 10 implanturi dentare pe fiecare arcadă, în cazul sistemului Fast and Fixed se folosesc doar 6 implanturi pentru maxilar și 4 pentru mandibulă. De aici și costul cu 50% mai mic al acestui tip de tratament cu implant dentar.

În afară de acești factori care determină prețul mai scăzut, mai intervine și faptul că se evită intervențiile suplimentare de adiție osoasă și sinus lift. Din acest motiv, procedura este considerată ca fiind minim invazivă pentru solicitant.

În tratamentele cu implanturi, șurubul din titan, bontul protetic si coroana dentară alcătuiesc ansamblul care îți va oferi un nou dinte complet funcțional. În funcție de preferințele tale estetice, prețul poate varia. O coroană din zirconiu sau ceramică, de pildă, va ridica prețul final al lucrării, în comparație cu o coroană din acrilat sau compozit, care presupune costuri mai scăzute.

Având în vedere că în ultimii ani costurile unui implant dentar au scăzut, înlocuirea dinților lipsă nu mai trebuie amânată. Vei beneficia de aceste dispozitive cel puțin 20 de ani și chiar o viață întreagă, dacă le îngrijești corespunzător.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close