Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Învață să faci față scumpirilor și economisește bani pe coșul de cumpărături

Învață să faci față scumpirilor și economisește bani pe coșul de cumpărături

Coșul de cumpărături zilnic a devenit din ce în ce mai scump din cauza inflației galopante. Iar asta pune presiune pe foarte mulți români să reducă cheltuielile zilnice, sau să renunțe la anumite alimente.

Învață să faci față scumpirilor și economisește bani pe coșul de cumpărături
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2022   •   15:28

Indiferent care este nivelul de venit al casei tale este bine să înveți să faci economii, în special atunci când trebuie să cumperi mâncare. Nu este greu și nici nu trebuie să depui efort. Îți trebuie doar puțină atenție și un plan bine stabilit pentru cumpărături. Astfel, vei reuși să economisești bani chiar și atunci când ieși să faci cumpărăturile de zi cu zi.

Urmărește ofertele speciale

Planifică-ți meniul în funcție de ofertele speciale ale magazinelor. Atunci când economisești bani este important să înveți să gătești acasă. Iar pentru a nu te pierde în detalii este indicat să îți faci un plan de mese. Dacă știi ce o să gătești în fiecare zi, îți va fi mai ușor să cauți oferte dar și să eviți tentația de a comanda mâncare. Nici nu trebuie să cauți oferte la alimente la toate supermarketurile din oraș, în special pentru meniul zilnic. Este suficient să urmărești ofertele de la magazinul de unde faci de obicei cumpărături. Spre exemplu, ofertele lunii la Mega Image te pot ajuta să economisești bani, doar dacă ești atent la ele. În definitiv, fiecare cartier are mai multe astfel de magazine.

Cumpără mai multe bucăți

Sunt alimente care nu se strică foarte repede. Ulei, zahăr, făină, legume înghețate. fasole, linte, paste, orez, sunt alimente pe care dacă le păstrezi corespunzător, pot să stea în cămară luni întregi. Ei bine, atunci când găsești reduceri de prețuri la aceste alimente, este bine să cumperi mai mult. Tot ofertele online te pot salva în această situație. Dacă pentru a completa meniul zilnic poți să mergi la magazinul de la colț, atunci când faci cumpărături pentru a reumple cămara, merită să mergi la hypermarketurile de la ieșire din oraș. Desigur, aceasta nu este o regulă. Se poate întâmpla să vezi chiar la raft reduceri de prețuri impresionante. Dar, atâta timp cât profiți de aceste reduceri de prețuri din timp, îți va fi mai ușor să nu cheltui bani atunci când apar măriri de prețuri pe bază de speculă și panică de moment.

Ai grijă când mergi la cumpărături

Contează foarte mult în ce moment al zilei mergi la cumpărături, dar și în ce  zi a săptămânii. De exemplu, în week-end vei găsi mai puține reduceri de prețuri, deoarece mai multă lume face cumpărături. Însă, dacă mergi la începutul săptămânii, vei găsi mai multe produse cu preț mai mic. De asemenea, dacă vrei să cumperi fructe și legume mai ieftin, este indicat să faci cumpărături seara, aproape de închiderea magazinului, deoarece atunci sunt scose de raft produsele perisabile. Iar dimineața vei găsi stocuri mari de produse proaspete. Astfel, dacă vrei să cumperi baxuri de ulei, spre exemplu, este indicat să mergi la magazin dimineața în prima parte a săptămânii, deoarece vei găsi stocuri mai mari.

Fă-ți o listă de cumpărături

Pare o regulă simplă, dar mulți uită de ea. Lista de cumpărături nu are un singur scop, de a nu uita să cumperi ceva de care ai nevoie. Ci ea te ajută să cumperi mai puțin pentru că nu vei mai fi ispitit de toate bunătățile de pe rafturi. Astfel, îți este mai ușor să controlezi cumpărăturile. În plus, nu vei mai fi surprins la casă de suma mare de bani pe care trebuie să o plătești. Dacă uiți mereu să iei la tine foaia pe care ai făcut lista de cumpărături, poți să îți instalezi o aplicație pe mobil. O vei avea mereu la tine, și în unele cazuri o poți partaja cu partenera pentru a vă sincroniza.

Inflația și prețurile în creștere nu trebuie să te sperie foarte tare, mai mult decât este nevoie. Poți să faci cumpărăturile și să rămâi cu bani în buzunar dacă ești puțin atent. Mai mult, pe termen lung, dacă îți intră în obicei aceste mici trucuri, vei reuși chiar să economisești bani, odată ce economia se restabilește.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close