Antena 3 CNN Economic Conținut plătit La ce trebuie să fiți atenți înainte de a cumpăra o mașină la mâna a doua

La ce trebuie să fiți atenți înainte de a cumpăra o mașină la mâna a doua

Cumpărarea unei mașini second hand v-ar putea economisi sume importante de bani față de situația în care ați achiziționa o mașină nouă, fiind și principalul motiv pentru care mulți oameni apelează la această opțiune.

La ce trebuie să fiți atenți înainte de a cumpăra o mașină la mâna a doua
de Georgiana Adam    |    26 Aug 2022   •   16:46

Totuși, dacă vă numărați printre ceic are urmează să achiziționeze o mașină second hand, trebuie avută o mare grijă pentru a vă asigura că faceți achiziția corectă.

Există mai multe aspecte de care trebuie să țineți cont în momentul în care urmează să investiți o sumă importantă de bani într-un autoturism rulat. Este necesar să verificați mașina din punct de vedere estetic și din punct de vedere tehnic, deoarece există o mulțime de indicii ușor de observat care vă pot spune multe despre istoric și despre modul în care a fost întreținută.

Care sunt principalele lucruri pe care este recomandat să le verificați înainte de a cumpără o mașină second hand?

Verificare motor

Când luați o mașina second hand pentru un test drive, veți dori să vă asigurați că motorul funcționează în paramentrii optimi. De asemenea, obligatoriu verificați starea uleiului care vă poate spune multe lucruri importante cu privire la felul în care mașină a fost întreținută, iar daca la deschiderea capacului de umplere a uleiului există o substanță albă, cremoasă, aceasta ar putea însemna că motorul necesită o inspecție mai atentă.

În acest caz, fie este vorba de un simplu condes care este normal la unele mașini atunci când temperaturile sunt scăzute, dar poate reprezenta și un indiciu cu privire la faptul că lichidul de răcire a ajuns în ulei.

Verificare anvelope

Fie că este vorba de o mașină scumpe, de lux sau de o mașină mică, de oraș, asigurați-vă că toate anvelopele sunt la fel, ori cel puțin câte două identice pe fiecare punte și că prezintă uzură uniformă. Uzura trebuie să fie la fel pe toată lungimea și lățimea benzii de rulare. În caz contrar pot exista probleme la sistemul de direcție sau la cel de suspensie.

Verificare lichidului de răcire

Cu motorul rece, scoateți capacul lichidului de răcire al radiatorului și verificați dacă lichidul de răcire este curat și viu colorat și fără impurități. De asemenea, veți dori să verificați sub mașînă și în jurul compartimentului motor pentru orice urme de scurgeri de lichid de răcire, ulei sau alte lichide. Achiziționarea unei mașini second hand vă poate economisi bani. Dar dacă există scurgeri de lichide, repararea lor ar putea costa mai mult pe termen lung.

Verificarea evacuării

Fumul este un lucru rău. La fel și zgomotele nejustificate care vin de sub mașînă. Fumul excesiv scos pe sistemul de evacuare poate avea multiple cauze și de regula, este fie negru, fie albăstrui, fie alb. În funcție de culoarea fumului, puteți știi cu aproximație care este problema mașinii, însă, în toate cazurile, costurile pentru reparație pot să fie destul de mari. 

Verificarea interiorului 

Căutați orice daune, pete, uzură sau fisuri ale materialelor plastice din interiorul mașinii, tapițeriei și mochetei. Un interior foarte uzat poate indica o întreținere anevoioasă dar și modificarea numărului de km. Mașina ar trebui să fie curată și fără mirosuri ciudate.

Un interior curat vă spune că mașina a fost probabil bine îngrijită. Cu siguranță nimeni nu vrea să cumpere o mașină la mâna a doua, foarte murdară și cu tot felul de pete și mirosuri ciudate la interior. În ceea ce privește interiorul, scaunul șoferului, volanul și schimbătorul de viteze sunt cele mai importante elemente la care trebuie să vă uitați cu atenție atunci când intrați în mașină. 

Siguranță

Siguranța este pe primul loc. Așadar, uitați-vă dacă centurile de siguranță sunt în stare bună, că mecanismele de blocare funcționează și că acestea se extind și se retrag fără probleme. În plus, nu uitați să vă asigurați că airbag-urile funcționează și că nu există martori aprinși în bord care să indice o problemă în acest sens. 

Acestea sunt câteva elemente extrem de importante pe care oricine le poate verifica și pentru care nu sunt necesare cunostințe de mecanică. 
Achiziționarea de masini second hand se poate face în siguranță și prin intermediul simplelor persoane fizice, însă, este recomandat să vizionați cât mai multe și să le verificați cu mare atenție.

Totuși, pentru liniștea dumneavoastră, achiziționarea unei mașini second hand de la un dealer, poate reprezenta cea mai buna opțiune astfel încât să nu ajungeți în situația de a cumpără o mașină care a are kilometrajul modificat sau care a fost implicata într-un accident foarte grav, ori chiar în situația în care a fost furată. 

Dacă sunteți nervos cu privire la faptul că trebuie să cumpărați o mașină la mâna a doua de la o persoană fizică prin intermediul unui anunț online de pe site-urile de specialitate, un dealer auto care se ocupa cu comercializarea mașinilor rulate poate reprezenta cea mai bună opțiune. Atunci când cumpărați de la un dealer specializat în astfel de activități, puteți beneficia inclusiv de garanție. 

Din fericire, există foarte multe firme în domeniul comercializării de autoturisme second hand care prestează servicii de cea mai bună calitate, chiar care aduc la comandă mașini din străinătate.

La numai un simplu click distanță puteți găsi toate informațiile necesare și vă puteți documenta cu privire la seriozitatea și calitatea serviciilor pe care o astfel de firma le oferă clienților, astfel încât la final să puteți lua cea mai bună decizie în funcție de nevoile și posibilitățile pe care le aveți.

Cu siguranță nimeni nu își permite să cumpere o mașină în fiecare lună, ceea ce înseamnă că nu trebuie să luați o decizie pripită înainte de a cerceta cu atenție piața și de a verifica atent mașinile vizionate. 

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close