Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Lucruri importante în amenajarea camerei de oaspeți

Lucruri importante în amenajarea camerei de oaspeți

Pregătirea camerei pentru oaspeți este o experiență foarte plăcută, mai ales dacă aștepți cu nerăbdare pe cineva drag. Indiferent dacă vin părinții, unchii sau mătușile din provincie ori prieteni care trăiesc în alte țări, o cameră de oaspeți îi va ajuta să se simtă confortabil și bineveniți.

Lucruri importante în amenajarea camerei de oaspeți
de Georgiana Adam    |    27 Sep 2022   •   12:52

Odată cu începerea amenajării, trebuie să ai în vedere o cameră de hotel bine dotată, cu standarde la cel mai înalt nivel. Curățenia este pe primul loc, dar și mobilierul împreună cu decorațiunile joacă un rol foarte important. 

Iată care sunt cele mai importante recomandări de care trebuie să ții cont:

1. Patul

Dacă vei primi un cuplu în vizită, este ideal un pat dublu, dar pot fi și situații în care oaspeții doresc să doarmă separat. Din acest motiv este ideal să alegi două paturi de o persoană, dar care se pot uni atunci când este necesar. Vei putea adăuga un topper de dimensiuni 140x200 pentru saltea, iar somnul oaspeților tău va fi cel mai confortabil. Cearceafurile spălate și călcate vor reprezenta maximum de confort, astfel încât alege întotdeauna materiale moi și cu imprimeuri plăcute. Adaugă o pilotă în sezonul rece, iar în restul anului te poți baza pe o cuvertură cu dublă funcționalitate. Ea are atât un rol estetic, dar poate fi utilizată și ca pătură atunci când este cazul. 

2. Noptiera

Orice cameră de oaspeți va trebuie să primească lucrurile aflate în bagaje. Noptierele sunt ideale pentru articolele de cosmetică, acte și chiar telefonul. Poți așeza pe noptiere câteva cărți sau reviste, care să le țină de urât musafirilor seara, înainte de culcare. Nu uita de veioze, care pot reprezenta și o lumină de veghe pe parcursul nopții. 

3. Dulapul

Hainele musafirilor vor trebui să părăsească geamantanele, iar un dulap este cel mai potrivit loc pentru a le aranja. Este nevoie de câteva rafturi, sertare și umerașe, care să ofere tot confortul necesar. Va trebui să cureți întotdeauna dulapul înainte de sosirea oaspeților, mai ales dacă stă mult timp nefolosit. Praful se poate așeza în interior și nimic nu este mai neplăcut decât ca musafirii să fie nevoiți să își păstreze lucrurile în aceste condiții. 

4. Oglindă

O cameră de oaspeți va părea mult mai spațioasă atunci când are în interior o oglindă de dimensiuni mari. Dacă dorești să salvezi spațiu, poți monta oglinda pe ușa dulapului, dar dacă ai suficient loc, poți monta o oglindă cu stativ. În acest fel musafirii tăi se pot îmbrăca, pieptana, machia și coafa fără să fie nevoiți să meargă la baie. Ei vor putea să iasă din dormitor aranjați si prezentabili, nefiind nevoiți să se expună într-un mod care le poate crea disconfort. 

5. Covorul 

NImic nu aduce mai multă căldură și eleganță unei camere decât covorul. Alege un model în culori pastelate și care poate fi ușor curățat. Este important să poți curăța eficient și profund covorul de fiecare dată când o serie de musafiri își anunță sosirea. Covorul poate fi de dimensiuni mai mari, astfel încât să îl așezi în mijlocul camerei sau poți opta pentru traverse mai mici, ce se pot așeza pe laturile patului.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close