Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Mașini de spălat hi-tech

Mașini de spălat hi-tech

Îți amintești cum bunica spăla rufele de mână în albie? cum mama le înmuia și le punea într-o mașină de spălat manuală – cum i se mai spunea acelui aparat cu o elice la fund care învârtea rufele o vreme cu rezultate discutabile?

Mașini de spălat hi-tech
Sursa foto: CardAvantaj
de Georgiana Adam    |    13 Sep 2021   •   12:43

Ei bine, acele vremuri mai sunt doar în nostalgiile copilăriilor noastre, cu mașinile de spălat moderne singura noastră grijă este să nu uităm să scoatem rufele la uscat atunci când se termină programul.

Spălatul rufelor a devenit un proces fără bătăi de cap de când avem programe automate selectabile, setări pentru stoarcere, timer și funcții precum cea anti-șifonare – sunt mai bine de 10 ani de când toate acestea au devenit standard pe modele noi. Dar 10 ani înseamnă totuși o perioadă lungă, sute și mii de cicluri de spălare în care mașina se uzează și eventual se strică. În orice caz, dacă ești interesat de o mașină de spălat nouă sau doar ești curios ce a mai apărut, pregătește-ți cardul de cumpărături CardAvantaj și hai să vedem cele mai avansate tehnologii pe piață:

Spălăm fără zgomot?

Una dintre problemele istorice ale mașinilor de spălat a fost nivelul vibrațiilor, tradus în zgomot. De la faimoasele piciorușe reglabile la tambur cu suspensie, diverse metode au adus îmbunătățiri, însă în era digitală avem deja sisteme electronice care în mod automat calibrează turațiile în funție de nivelul de vibrații detectate, astfel încât nu riști să te mai scoale din somn, dacă programezi mașină să pornească în timpul nopții, de exemplu.

Mai avansată sau la nivel de bază, această funcție a devenit standard pe modelele anului 2021 - însă dacă vrei cu adevărat liniște în baie, cea mai nouă tehnologie pe care ar trebui să o cauți nu este una electronică, ci una mecanică, respectiv direct drive: în aparatele dotate cu aceasta cureua a fost eliminată, iar mototul este conectat direct la tambur.

Spălare eco-smart

O altă tehnologie ce se impune ca standard este controlul electronic al resurselor (apă, detergent, energie, timp), poți avea acum o mașină de spălat care îți va reduce semnificativ costurile unui ciclu de spălare, precum și durata acestuia – în caz că ești pe fugă, cum suntem cei mai mulți în zilele noastre.

De asemenea vei participa la efortul de salvare a planetei, atât prin reducerea consumului, cât și a poluării aferente cantității de detergent folosite – astfel că nu doar hainele tale vor fi mai curate ca niciodată, ci și conștiința.

Spălăm cu telefonul?

Da, ai citit bine, vârfurile de gamă ale marilor producători oferă acum conectare wi-fi, cu care poți controla mașina de spălat printr-o aplicație instalată chiar pe telefonul tău. Poți porni și opri aparatul de la serviciu, de exemplu, și poți urmări în timp real realizarea programului de spălare pe drum, astfel încât rufele să fie gata de întins pe sârmă chiar când ajungi tu acasă. Și asta nu este tot, există inclusiv aplicații care îți vor recomanda programul ideal de spălare printr-o simplă încărcare a unei poze cu rufele tale: poate că nu știi care se potrivește sau poate că vrei doar să testezi dacă și baza de date a companiei are experiența ta inegalabilă la spălat rufe.

Desigur, asemenea dispozitive avansate costă - încep de la circa 2.000 lei, în cazul celor clasice, pe când cele smart vor depăși cu ușurință 3.000 de lei – vorbim despre sume mai greu de găsit prin buzunare când le întoarcem pe dos înainte de spălare. Însă chiar dacă nu găsim destui bani în buzunarele rufelor, putem căuta mai bine în portofel, iar acolo vom găsi cardul de cumpărături CardAvantaj, care ne va permite, la fel ca de fiecare dată, să avem ceea ce ne dorim astăzi și să plătim mai târziu, de exemplu prin rate la eMAG.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close