Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Pariurile inedite care se pot juca la loteria Canadiana Atlantic Bucko

Pariurile inedite care se pot juca la loteria Canadiana Atlantic Bucko

Agențiile de pariuri licențiate au o ofertă diversă de loterii internaționale.

Pariurile inedite care se pot juca la loteria Canadiana Atlantic Bucko
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2023   •   14:31

Printre jocurile aflate la dispoziția pasionaților din țara noastră este și Canada Atlantic Bucko, un joc cu un format apropiat de Loto 5/40 din România. Sunt extrase 5 numere din 41 în fiecare noapte, cu începere de la ora 04:00.

Nu sunt mulți cei care rezistă să vadă extragerea live, astfel că secțiunile de rezultate au multe accesări în dimineața următoare. Se pot pune până la 16 numere pe bilet, iar sistemul maxim este 5/15 sau 5/16. În comparație, la loteriile de tip keno se poate opta pentru un sistem maxim de 8/16.

Probabilitatea de câștig pentru un pariu simplu pe un număr este mai mică decât în cazul unei loterii în format 20/80 (1 la 8 vs 1 la 4). Pe de altă parte, și cotele sunt mai mari. Un bilet cu un număr are cotă 7.80, în timp ce cota unui pariu pe cinci numere ajunge la 100000.00.

Pasionații pot juca sisteme inedite, precum 5/10, 1/2, 1/5, 4/12, 3/8 ș.a.m.d. În ceea ce privește strategiile de joc, acestea sunt relative, întrucât orice număr pus pe bilet are la fel de multe șanse de câștig ca oricare altul. Important este ca pariorii să trateze jocul la loterie strict ca pe o distracție.

Apropo de inedit, iată 7 curiozități despre jocurile loto:

1. Cuvântul „loterie” provine din cuvântul englezesc „lottery”, „lot” însemnând „soartă”. Primele loterii în forma pe care o cunoaștem astăzi au fost organizate în Țările de Jos, în secolul al XV-lea. Banii strânși erau folosiți pentru ajutoarea săracilor.

2. 48% dintre câștigătorii la loterie au continuat să muncească fie la vechiul job, fie pentru o companie nouă. O mare parte din cei care au ales să își dea demisia și-au deschis o afacere proprie;

3. Mai mulți bani, mai multe probleme. Conform zicalei americane „More money, more problems”, mulți dintre cei care au câștigat la loto au ajuns să își dorească să nu fi dat norocul peste ei. Unii au fost jefuiți sau chiar uciși, iar alții au căzut în patima alcoolului sau a drogurilor, pentru că nu au făcut față unei schimbări radicale în viața lor.

4. În Statele Unite ale Americii, oamenii investesc mai mult în jocul la loterie decât în orice altă formă de divertisment. Potrivit unui studiu realizat de Asociația Nord-Americană a Loteriilor de Stat și Provinciale, americanii au cheltuit 70,1 miliarde de dolari pe bilete loto și numai 63 de miliarde pe bilete la meciuri, cărți, jocuri video și bilete la filme și la concerte.

5. Voltaire (pe numele său François-Marie Arouet) a câștigat bani mulți la loterie. El a făcut echipă cu matematicianul Charles Marie de la Condamine și a identificat un tipar în extragerile loteriei franceze. Scriitorul a pus mâna pe jumătate de milion de franci, astfel că a avut liniște financiară să se concentreze pe operele sale literare și filosofice.

6. Într-o zi, un barman din Oregon a primit un bacșiș mai puțin obișnuit: un bilet la Keno. Inițial, omul a vrut să îl arunce la gunoi, dar s-a luat cu altceva și l-a uitat pe un scaun. Apoi, din curiozitate, a căutat rezultatul extragerii și nu mică i-a fost mirarea atunci când a văzut că tocmai câștigase 17.500 de dolari.

7. Joan Ginther din Texas, fostă profesoară de matematică și doctor în statistică, a câștigat de patru ori la loterie: prima dată 5,4 milioane de dolari, 2 milioane de dolari a doua oară (zece ani mai târziu), 3 milioane de dolari a treia oară (doi ani mai târziu) și 10 milioane de dolari în 2010.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close