Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Schimbări semnificative pentru Asociațiile de Proprietari anunțate de GALA AD IMOB

Schimbări semnificative pentru Asociațiile de Proprietari anunțate de GALA AD IMOB

GALA AD IMOB a informat publicul despre serie de schimbări legislative și fiscale care vor afecta activitatea Asociațiilor de Proprietari, începând cu anul 2024.

Schimbări semnificative pentru Asociațiile de Proprietari anunțate de GALA AD IMOB
de Georgiana Adam    |    21 Feb 2024   •   13:52

Acest pas necesită înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) al ANAF și achiziționarea unei semnături electronice certificate. În plus, începând cu 1 aprilie 2024, orice factură B2B neînregistrată în sistemul RO e-Factura va constitui contravenție, sancționată cu o amendă egală cu TVA-ul facturii.

Creșterea Salariului Minim și Implicațiile acesteia Din 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe economie a crescut la 3.300 lei. Asociațiile de Proprietari trebuie să asigure că salariile angajaților nu sunt sub 413 lei brut/lună pentru un normat de o oră pe zi, conform noilor reglementări.

Convoacarea Adunării Generale Asociațiile sunt obligate să convoace Adunarea Generală a Proprietarilor în primul trimestru al anului, respectând prevederile legale pentru a evita invalidarea hotărârilor adoptate.

Amânarea Obligatoriuă pentru Repartitoare de Căldură Legea 428/2023 a amânat obligativitatea dotării apartamentelor cu repartitoare de căldură și contoare pentru apă caldă până la 31 decembrie 2024.

Reglementări Contabile și Fiscalității GALA AD IMOB atrage atenția asupra obligațiilor contabile, inclusiv depunerea Balanței Activ-Pasiv și a declarațiilor fiscale D101 și D205 la termenele stabilite pentru anul 2023.

Sanțiuni pentru Plățile Fragmentate și Necesitatea Calificării Profesionale Noi sancțiuni vor fi aplicate pentru plățile fragmentate ale facturilor care depășesc 5.000 lei. De asemenea, administratorii de bloc sunt reamintiți să obțină un certificat de calificare profesională pentru a evita amenzi.

Aceste schimbări reflectă o mișcare către digitalizare și conformitate în industria imobiliară, având un impact semnificativ asupra modului în care Asociațiile de Proprietari își vor desfășura activitatea financiară și administrativă. Pentru mai multe detalii și ghiduri pas cu pas, se recomandă consultarea site-ului ANAF.

Pentru comentarii și asistență suplimentară, reprezentanții GALA AD IMOB sunt disponibili pentru consultanță.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close