Antena 3 CNN Economic Conținut plătit TOP 5 obiceiuri de frumusețe pe care ar trebui să le schimbi chiar astăzi

TOP 5 obiceiuri de frumusețe pe care ar trebui să le schimbi chiar astăzi

Fiecare femeie își dorește să aibă grijă de corpul său prin tot felul de obiceiuri de frumusețe. Cu siguranță, nimeni nu vrea intenționat să facă lucruri care să afecteze pielea, părul sau unghiile.

TOP 5 obiceiuri de frumusețe pe care ar trebui să le schimbi chiar astăzi
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2021   •   11:39

Și totuși, există obiceiuri proaste care pot afecta sănătatea și frumusețea femeilor ducând la tot felul de probleme. Tocmai de aceea, nu ar strica să-ți verifici, din când în când, rutinele de frumusețe și să îți dai seama dacă în tumultul zilnic ai căpătat tot felul de obișnuințe nesănătoase. 

Iată 5 obiceiuri de frumusețe care îți pot dăuna pe termen lung și ce poți face să le înlocuiești cu deprinderi sănătoase: 

  1. Folosești multe produse cosmetice. Chiar dacă faptul că vrei să ai grijă de pielea ta este o premisă bună, prea multe produse și ingrediente active ale acestora se pot contracara reciproc sau pot irita pielea. Alteori, este posibil să nu se absoarbă în mod corespunzător și să provoace tot felul de iritații. Tocmai de aceea, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea pielii tale este să folosești produse naturale pentru ten, iar dacă acestea au ingrediente organice, cu atât mai bine. Nu numai acestea folosesc ingrediente 100% naturale, dar nici nu conțin parabeni sau alte substanțe nocive și nu sunt testate pe animale. Pe Generock.ro găsești o varietate de astfel de produse. 
  2. Nu bei apă suficientă. Chiar dacă a devenit aproape un clișeu când vine vorba de sfaturi pentru sănătatea ta, hidratarea rămâne unul dintre obiceiurile de bază care pot face diferența în starea ta fizică. În cazul unei lipse constante de apă în organism, pielea poate deveni mai vulnerabilă la afecțiuni ale pielii și la ridurile premature. Mai mult decât atât, deshidratarea poate afecta structura și buna funcționare a creierului.
  3. Nu te demachiezi în fiecare seară. Indiferent dacă folosești sau nu produse cosmetice în timpul zilei, este esențial să te demachiezi înainte de a merge la somn. Să ai o rutină de întreținere a tenului seara se va dovedi a fi una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua pentru sănătatea tenului tău. Poți încerca un truc simplu pentru a fi convinsă că nu uiți să te demachiezi - ține produsele de demachiere pe noptieră astfel încât să le ai la îndemână. 
  4. Nu ai grijă de părul tău. Este posibil să folosești prea multe surse de căldură (uscător de păr, placă, ondulator) și produse dedicate care afectează mai mult decât îți dai seama sănătatea părului tău. Folosește produse cât mai naturale pentru spălare și hidratare, iar o dată pe săptămână folosește un tratament special. De asemenea, dacă folosești prea des tot felul de aparate de coafat, încearcă să alegi câteva zile din săptămână în care să faci o pauză de la astfel de temperaturi înalte care îți pot deteriora părul. 
  5. Nu îți cureți instrumentele de machiaj. Acesta este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru pielea ta. Și cu toate acestea, este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face. Săptămânal sau măcar bilunar, ai grijă să strângi toate pensulele și bureții de machiaj și scufundă-le în apă cu săpun lichid sau șampon. Nu uita să dezinfectezi înainte chiuveta sau vasul în care faci această operațiune. 

Tu ai bifat vreunul dintre aceste obiceiuri dăunătoare pentru sănătatea frumuseții tale? Poate că este un moment bun să te gândești la ce faci în fiecare zi care îți poate dăuna pe termen mediu și lung. De asemenea, astăzi este o zi bună pentru a începe să adopți rutine sănătoase.

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close