Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Un avocat din Timișoara cu adevărat profesionist îți va apăra interesele pe tot parcursul procesului penal

Un avocat din Timișoara cu adevărat profesionist îți va apăra interesele pe tot parcursul procesului penal

Scopul dreptului penal constă în apărarea celor mai importante valori sociale împotriva faptelor periculoase.

Un avocat din Timișoara cu adevărat profesionist îți va apăra interesele pe tot parcursul procesului penal
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2023   •   15:04

Cu ajutorul său, sunt protejate persoana, drepturile și libertățile sale, proprietatea și întreaga ordine de drept, suveranitatea și independența statului.

În același timp, Constituția României prevede dreptul la apărare al fiecărui cetățean, precum și faptul că, pe durata unui proces, părțile au dreptul să fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu. În acest fel, sunt asigurate drepturi egale pentru toți cetățenii României, fie că sunt bănuiți de încălcarea legii sau că sunt victimele unei infracțiuni.

Natura infracțiunilor și tipul de vinovăție

Un avocat Timisoara te poate ajuta, indiferent de natura infracțiunilor care fac obiectul urmării penale ori al procesului în care ești implicat. Acestea sunt clasificate de lege în felul următor: infracțiuni contra persoanei, a patrimoniului, infracțiuni privind autoritatea și frontiera de stat, contra înfăptuirii justiției, de corupție și de serviciu, de fals, contra siguranței publice, care aduc atingere unor relații privind conviețuirea socială, electorale, contra securității naționale, contra capacității de luptă a forțelor armate sau de genocid contra umanității și de război.

Pe lângă tipul de infracțiune, un avocat din Timișoara va fi capabil să identifice și tipul de vinovăție, care reprezintă elementul subiectiv al unei infracțiuni, adică atitudinea psihică pe care făptuitorul o are asupra faptei prevăzută de legea penală și asupra urmărilor săvârșirii acesteia. Există, și din acest punct de vedere, mai multe posibilități, după cum urmează: intenție directă sau indirectă, culpă cu prevedere, culpă simplă sau fără prevedere și intenție depășită.

Un avocat din Timișoara te poate ajuta atât dacă faci obiectul unei urmăriri penale, cât și dacă ești deja implicat într-un proces penal. Iată în ce constă rolul său, în fiecare dintre cele două cazuri!

Urmărirea penală

Această procedură are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care le-au săvârșit și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se vedea dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

Un avocat din Timișoara te poate ajuta în astfel de cazuri, el având dreptul de a solicita consultarea dosarului. Astfel, poate să studieze actele existente, să noteze datele și informațiile pe care le consideră utile, să obțină fotocopii. Pornind de aici, se poate întocmi o strategie de apărare viabilă.

Procesul penal

În cauzele penale, rolul unui avocat constă în a-i asigura clientului său cea mai bună abordare juridică a speței și în a se asigura că îi sunt protejate drepturile și interesele recunoscute de lege. Un specialist oferă, în astfel de cazuri, următoarele tipuri de servicii juridice:

  • elaborarea unei strategii personalizate de apărare;
  • reprezentarea și asistența juridică a suspectului sau inculpatului;
  • participarea la efectuarea, în principiu, a tuturor actelor de urmărire penală;
  • participarea la audierea oricărei persoane;
  • formularea de cereri, plângeri, memorii și obiecțiuni;
  • consultarea actelor dosarului;
  • exercitarea tuturor drepturilor procesuale ale persoanelor asistate;
  • beneficierea de timpul și înlesnirile necesare pentru pregătirea unei apărări eficiente, prin instrumente specifice.

Dacă vrei să fii apărat de un profesionist, apelează la un avocat Timișoara! Doar în acest fel te vei asigura de faptul că drepturile îți sunt deplin respectate pe întreaga durată a urmăririi penale sau a procesului în care ești implicat!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close