Antena 3 CNN Economic Cristian Socol: 5,1% creștere economică înseamnă sustenabilitatea programului economic de guvernare

Cristian Socol: 5,1% creștere economică înseamnă sustenabilitatea programului economic de guvernare

Cristian Socol: 5,1% creștere economică înseamnă sustenabilitatea programului economic de guvernare
22 Mai 2019   •   12:39

Strategul economic al PSD, Cristian Socol, subliniază meritele Guvernului în creșterea economică de 5.1%. Guvernul este partener al mediului de afaceri, a stopat exodul medicilor, iar rata șomajului a atins in minim istoric, spune acesta.

"5,1% creștere economică înseamnă sustenabilitatea programului economic de guvernare suprapus efortului românilor și companiilor ce activează în România.

De aceea, mulțumim:
 Firmelor care au creat în România peste 37 de mii de noi locuri de muncă în primele 3 luni ale anului 2019 – cele mai multe în industrie și în construcții. Cele 37 de mii de locuri de muncă nou create se adaugă celor 150 de mii create de către firme în perioada 2017-2018. 
 Firmelor din construcții, care au creat în România 6700 de noi locuri de muncă în primul trimestru, ca urmare a facilităților fiscale oferite de către Guvern. Guvernul este un partener al mediului de afaceri!
 Medicilor care au hotărât să râmână în România și să ocupe locurile de muncă din sistemul sanitar. Guvernul a înțeles nevoile românilor și a stopat exodul medicilor! 
 Numărul de angajați din sistemul sanitar și de securitate socială a crescut cu 37 de mii în martie 2019 relativ la 2016, dintre care 6 mii numai în primele 3 luni din 2019. 
 Celor aproximativ 55 de mii de români care au avut încredere în economia românească, au căutat un loc de muncă și au devenit salariați în primele 3 luni din 2019 (dintre care, 48,2 mii în firme cu cel puțin 4 angajați). 
 Celor 15 mii de șomeri care s-au angajat în România numai în primele 3 luni ale anului 2019, cifră care se adaugă celor 125 de mii din perioada 2017-2018. Rata șomajului a atins un nivel minim istoric de 3,8% în martie 2019.

Creșterea economică de 5% vi se datorează vouă, celorlalte milioane de salariați din economie (5,5 milioane în total – nivel record, din care 273 de mii noi salariați în martie 2019 comparativ cu 2016), antreprenorilor, investitorilor, managerilor, persoanelor fizice autorizate, lucrătorilor pe cont propriu din România, românilor din diaspora care fie trimit bani în România sau decid să se întoarcă în țară, femeilor, dar și celor inactivi, pensionarilor, mamelor etc.

Voi sunteți eroii anonimi ai României, iar creșterea economică la care ați contribuit nu constituie o povară pentru generațiile următoare, așa cum vi se transmite în scop electoral!

Sunteți cei mai eficienți salariați din UE (excluzând Irlanda) în funcție de costurile salariale suportate de către firme, astfel că majorarea salariilor constituie o recompensă pentru efortul depus!

Un angajat în sectoarele de afaceri din România a avut în 2018 cea mai ridicată productivitate ajustată la salarii din UE – 2,42. Astfel, un angajat din România are o eficiență de 2,42 euro pe oră, la un cost salarial de 1 euro pe oră, cu 15% mai mare decât cea din Polonia și cu 38% mai mare relativ la media europeană", se arată într-o postare pe Facebook a lui Cristian Socol.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close