Daily Income. Piaţa imobiliară din România începe să se relanseze treptat

de M.Z.    |    15 Apr 2014   •   09:59
Daily Income. Piaţa imobiliară din România începe să se relanseze treptat Foto: prizedrawnetwork.com

Piaţa imobiliară din România pare să se relanseze treptat: dezvoltatorii par din nou interesaţi de achiziţii, preţurile locuinţelor se apropie încet de realitate, dependenţa de Prima Casă scade, iar chiriile din zonele centrale s-au ajustat considerabil. 

 
După prăbuşirea din perioada de recesiune, piaţa imobiliară se reface însă greu. De suferit nu au avut numai vânzarile de locuinţe noi, ci şi piaţa chiriilor. Aşa se face că, banii necesari în 2008 pentru chirie într-un cartier marginaş al Capitalei ajung acum pentru acelaşi tip de locuinţă într-o zona centrală.


Ce se mai vine, ce se mai cumpără

De exemplu, în Capitală, pentru o garsonieră preţurile pornesc de la 200 de euro pe lună. Dar de la aceeaşi sumă pornesc şi chiriile pentru un apartament cu două camele, tot în centrul Bucureştiului. În cazul apartamentelor cu trei camere, pretenţiile proprietarilor încep de la aproximativ 300 de euro pe lună, cu menţiunea că locuinţele sunt mobilate şi utilate.

Prăbuşirea preţurilor s-a produs şi în alte mari oraşe ale ţării. În Timişoara, spre exemplu, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună, iar pentru două camere, de la 200 de euro.

În Braşov, preţurile pleacă de la 180 de euro lunar, putând să ajungă până la 250 de euro pentru o locuinţă cu trei camere, situată în Centrul Civic.

Ceva mai scumpe sunt apartamentele din Cluj-Napoca, acolo unde pentru trei camere chiriile pornesc de la 330 de euro pe lună. La malul mării, în Constanţa, chiriile variază de la 180 de euro pentru o garsonieră sau un apartament cu două camere, în timp ce locuinţele cu trei camere pot fi închiriate cu aproximativ 270 de euro.

Informaţiile au fost prezentate marţi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.

 

Parteneri
x close