Antena 3 CNN Economic Șeful Casei de Pensii a anunțat ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Crăciun

Șeful Casei de Pensii a anunțat ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Crăciun

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a anunțat ce se întâmplă cu pensiile a peste cinci milioane de români de sărbători.

Șeful Casei de Pensii a anunțat ce se întâmplă cu pensiile românilor înainte de Crăciun
Sursa foto: Mediafax Foto | Profimedia Images - Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   10:00

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a vorbit despre veniturile românilor în condițiile în care au existat zvonuri, în ultima vreme, că nu mai există bani pentru pensii. Acesta susține să seniorii pot fi liniștiți, deoarece vor primi banii lunar. 

"Fac o precizare foarte importantă. Aceea că avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a explicat Daniel Baciu. 

Ce se întâmplă cu banii de Crăciun

"În primul rând trebuie sa precizez că noi facem viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie. Faptul că vor exista câteva zile libere la finele lui noiembrie și început de decembrie nu ne afectează, fiindcă noi asiguram fluxul normal. Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o. Însă, fac precizarea foarte importantă, că avem banii de pensii. 

In plus, menționez și că jumătate din cele cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card și acolo e mult mai simplu, printr-o simplă apăsare de tastatură!”, a explicat Daniel Baciu pentru cancan.ro.

×
Subiecte în articol: Daniel Baciu pensii Crăciun
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close