Antena 3 Economic Economistul șef al BNR: Înțeleg că cei 7 administratori din Pilonul II se gândesc să se retragă din România

Economistul șef al BNR: Înțeleg că cei 7 administratori din Pilonul II se gândesc să se retragă din România

25 Feb 2019   •   11:38
Economistul șef al BNR: Înțeleg că cei 7 administratori din Pilonul II se gândesc să se retragă din România

Marea majoritate, dacă nu toate cele 7 societăți de adminsitrare ale Pilonului II se gândesc să se retragă din România, a declarat luni Valentin Lazea, economist-șef al BNR, în cadrul Romanian Stock Market Summit. ”Din ce înțeleg eu din discuția cu Asociația Pensiilor adminsitrate privat, marea majoritate, dacă nu toate cele 7 societăți de adminsitrare ale Pilonului II se gândesc să se retragă din România, deoarece condițiile li se par excesiv de oneroase. Un efort financiar mare pentru un câștig inexistent. 7,25 milioane persoane ar avea de suferit”, a spus Lazea. Efectele Ordonanței de Urgență 114/2018 ar putea să inverseze procesul de atingere a bursei a statutului de piață emergentă, fiind afectate investițiile, pensiile și finanțarea Guvernului, a mai adăugat Lazea. 

"BNR este interesată de evoluția BVB din mai multe motive. Primul e de stabilitate financiară, al doilea, de stabilitate macroeconomică și al treilea, de a încuraja o metoda alternativă de finanțare, alta decât creditul bancar.(...) Din păcate efectele OUG 114 ar putea să inverseze procesul de ajungere a bursei la statutul de piață emergentă", a explicat Lazea, potrivit hotnews.ro.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close