Antena 3 CNN Economic Aceasta este cea mai mare pensie din România. Suma fabuloasă pe care o primește un fost procuror comunist

Aceasta este cea mai mare pensie din România. Suma fabuloasă pe care o primește un fost procuror comunist

Într-o țară în care pensiile sunt și de 700 de lei, românii se întreabă cine este cel care are cea mai mare pensie din țară, cât are și ce funcții a ocupat de-a lungul vieții sale profesionale.

Aceasta este cea mai mare pensie din România. Suma fabuloasă pe care o primește un fost procuror comunist
Sursa foto: Pixabay
de Maria Sabu    |    21 Iul 2020   •   21:40

Se pare că un fost procuror și comandant de penitenciar are un venit lunar impresionant de aproape 74.000 de lei, ceea ce înseamnă mai mult de 15.000 de euro. Informația a apărut în spațiul public după ce liberalul Florin Roman a trimis o solicitare.

Casa Naţională de Pensii Publice arată că cea mai mare pensie brută plătită în acest an este de 73.890 de lei. Din această sumă, 7.189 de lei sunt opriţi ca impozit. Aşadar, cel mai bine plătit pensionar din România încasează lunar 66.701 lei.

Zeci de mii de oameni au pensii de peste 5.000 de lei

Pentru anumiți români, pensii de peste 5.000 de lei, nu sunt străine, chiar dacă în prezent nu este sigură majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, aşa cum s-a spus iniţial. O statistică în acest sens arată că, la noi în ţară, aproape 26.000 de oameni din sistemul public de pensii au încasat lunar peste 5.000 de lei brut.

×
Subiecte în articol: pensie procuror
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close