Antena 3 CNN Economic Idei de investiții care îți vor oferi stabilitate pe termen lung

Idei de investiții care îți vor oferi stabilitate pe termen lung

Mai presus de a prinde o oportunitate de moment sau de a vâna cu orice preț prosperitatea, cu toții avem un scop mai puțin evident la prima vedere, dar foarte important pe termen lung - stabilitatea financiară.

Idei de investiții care îți vor oferi stabilitate pe termen lung
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   16:02

Ea poate fi obținută numai atunci când luăm decizii documentate, planificate și orientate spre tendințele actuale cu potențial în viitor. A nu cheltui la impuls, a economisi regulat, a păstra o evidență clară a cheltuielilor sau a planifica în avans fiecare achiziție reprezintă comportamente firești în cazul cuiva interesat să acumuleze o rezervă ce poate fi valorificată ulterior. În cele de mai jos, facem o scurtă trecere în revistă a principalelor investiții ce îți pot oferi confort financiar pe termen mediu și lung.

Asigură-ți protecția financiară în cazul evenimentelor neprevăzute

De multe ori rezervele financiare sunt afectate de evenimente neprevăzut, care prin cheltuielile pe care le provoacă te pot readuce la 0. Poți să ai parte de protecție financiară investind într-o asigurare menită să te protejeze financiar în situații care necesită spitalizare, intervenții chirurgicale sau cheltuieli medicale.

Poți determina valoarea sumei asigurate, poţi și configura un pachet personalizat de beneficii și poți alege asigurarea în funcție de nevoile tale de moment, cu ajutorul unui consultant.

Ia o astfel de asigurare ca pe un fond de rezervă la care să apelezi în situații care îți pot destabiliza situația financiară și îți pot da peste cap planurile.

Ia în calcul soluții de investiții care să îți aducă și un randament optim al banilor

În cazul în care îți surâde ideea de a avea beneficii financiare de pe urma plasării unor sume în acțiuni sau în obligațiuni, nu trebuie să lași lipsa de cunoștințe în acest domeniu să te descurajeze. Documentează-te și începe cu investiții mici, pentru a descoperi produsul cel mai potrivit pentru tine.

Ai la dispoziție mai multe variante ușor de accesat prin care poți da un randament banilor tăi și îi poți determina să lucreze pentru tine. Fondurile mutuale, pe care le poți accesa de multe ori chiar din aplicațiile de Internet Banking ale băncilor, sunt o variantă la îndemână prin care poți să investești sume de bani având și un randament în urma investirii lor. De asemenea, pensia facultativă, Pilon III, este un alt instrument prin care îți poți asigura stabilitatea financiară pe termen lung, după vârsta pensionării.

Mai mult, în prezent și investițiile pe bursă au devenit tot mai accesibile prin aplicații mobile ce îți permit să vezi în timp real randamentul banilor tăi și îți permit să faci investiții și retrageri oricând îți dorești.

Ține însă cont că atunci când vorbim despre investiții, răbdarea și diversificarea sunt cheile pentru un randament optim.

Investește în propriile cunoștințe

Într-un mediu predispus schimbării și inovării, este important să te asiguri că rămâi la curent cu toate tehnicile și practicile apărute, pentru ca aptitudinile tale să rămână relevante în contextul actual. Investiția în materiale educative care să-ți dezvolte cunoștințele reprezintă un mod prin care asiguri startul unei cariere de succes. Educația nu trebuie să fie asociată cu o anumită vârstă, ci văzută ca un proces continuu, ce merge mai departe de studiile universitare, respectiv de cele postuniversitare.

Stabilitatea financiară pe care o dorești se lovește de instabilitatea mediului de business, care reclamă flexibilitatea atât din partea liderilor, cât și din partea profesioniștilor din arii de execuție. Dacă vrei să te menții ca un asset valoros sau chiar să pornești pe propriul drum, nu trebuie decât să găsești acele idei bune prin care abilitățile tale să devină valoroase pe piața muncii. Fie că ai aptitudini creative, bune capacități de project manager sau chiar veleități de manager, nu este niciodată târziu pentru a-ți perfecționa calitățile, prin mentorat, prin training-uri oferite de liderii domeniului la care aspiri, prin certificări la instituții recunoscute pentru programele de training sau prin certificări în anumite tehnologii.

Nu uita că tu și abilitățile tale sunteți sursa veniturilor lunare, iar perfecționarea continuă și investițiile în cunoștințele tale te pot ajuta sa crești aceste venituri prin accesarea unui rol mai bine plătit.

Cu sfaturile de mai sus, poți trece de la simpla activitate de a economisi la cea de a pune rezervele financiare în slujba succesului tău. Luându-le pe fiecare dintre ele în calcul ai parte de protecție și conservare a resurselor, de câștiguri din banii investiți, precum și de perspective de a-ți crește baza venitului.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close