Antena 3 CNN Economic Imagini noi arată că trenul din Grecia mergea în direcția opusă înainte de accidentul feroviar. Premierul elen își cere scuze

Imagini noi arată că trenul din Grecia mergea în direcția opusă înainte de accidentul feroviar. Premierul elen își cere scuze

Au apărut noi imagini cu trenul din Grecia, care a dus la moarte 57 de pasageri. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu puțin timp înainte de impactul devastator cu un marfar, se vede că trenul de călători se deplasa în direcția greșită.

de Mia Lungu    |    06 Mar 2023   •   16:16

Sunt imaginile ce surprind cursa fatidică a trenului cu peste 300 de călători, care se deplasa în direcția greșită, înainte de impactul devastator cu un marfar, la 160 de km/h.

57 de pasageri au murit în accident, printre ei, și un român. Ionuț avea 24 de ani și s-a urcat în trenul cu destinația Salonic după ce a ratat o altă cursă. Se grăbea să plece din Atena, unde tocmai promovase examenul auto.

Înainte de a se îmbarca în trenul morții, și-a sunat rudele, pentru a le spune că avea să devină șofer. N-a mai apucat. Trupul său va fi repatriat în România, iar somnul de veci îl va dormi acasă, la Brăila.

Citește și: Ionuţ, românul dispărut după tragedia din Grecia, a fost găsit mort: "Suflet bun, ai luat cu tine o parte din mine"

Cel mai mare dezastru feroviar din Grecia s-ar fi produs din cauza șefului gării din orașul Larissa, care a fost, de altfel, arestat preventiv. În fața anchetatorilor, bărbatul și-a recunoscut vina și riscă acum, închisoare pe viață.

"În calitate de prim-ministru, mă simt dator să cer iertare tuturor"

Valul de revoltă după tragedie nu s-a domolit. La Atena și Salonic au avut loc confruntări violente între protestatari şi forțele de ordine.

Între timp, premierul grec și-a cerut iertare familiilor îndoliate. Printre ele și cea a lui Ionuț, românul de 34 de ani al cărui trup neînsufleţit urmează a fi repatriat.

"În calitate de prim-ministru, mă simt dator să cer iertare tuturor. În Grecia anului 2023, nu este posibil ca două trenuri să circule în direcţii opuse pe aceeaşi linie şi să nu fie observate de nimeni.

Nu putem, nu vrem şi nu ar trebui să ne ascundem în spatele erorilor umane. Personal, sunt în politică pentru a schimba această "ţară rea", această Grecie veche care ne face rău.", a scris premierul elen pe Facebook.

În al 13-lea ceas, el promite că va cere ajutorul Comisiei Europene pentru a moderniza rețeaua feroviară.

 

×
Subiecte în articol: accident feroviar Grecia tren premier
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close