Antena 3 CNN Economic Imobiliare Peste 70% din români preferă să-şi cumpere un apartament decât să-l închirieze

Peste 70% din români preferă să-şi cumpere un apartament decât să-l închirieze

Peste 70% din români preferă să-şi cumpere un apartament decât să-l închirieze
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Apr 2011   •   14:22

Preţurile tot mai mici ale apartamentelor îi fac pe români să prefere să îşi cumpere o locuinţă decât să închirieze una. Un studiu realizat de un site de imobiliare arată însă că românii nu sunt dispuşi să plătească pentru apartamente un avans mai mare de zece mii de euro.

Peste 70% dintre românii care au participat la studiu spun că preferă să îşi cumpere un apartament în loc să închirieze unul.

În topul preferinţelor se află apartamentele cu trei camere, către care se orientează aproape jumătate dintre români. Câte un sfert preferă apartamente cu două ori patru camere, în timp ce 16% şi-ar cumpăra o garsonieră.

Cât priveşte preţul, mai mult de jumătate ar da între 35.000 şi 80.000 de euro pe un apartament, însă nu sunt dispuşi să plăteasca un avans mai mare de 10.000 de euro.

Circa 17% dintre români spun că ar putea plăti o rată lunară de 150 de euro,  în timp ce peste 30% ar fi dispuşi să plătească lunar până la 300 de euro pentru apartamentul cumpărat. O altă treime dintre respondenţi declară că ar putea plăti rate între 350 şi 700 de euro sau peste.

Pe lânga preţ, cele mai importante criterii în alegerea unui apartament sunt accesul la transportul în comun sau apropierea de o piaţă, un spital sau o zonă verde.

Studiul a fost efectuat on-line, pe un eşantion de 260 de persoane, în perioada 3 ianuarie - 2 marie 2011.





×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close