Antena 3 CNN Economic Leguma care a ajuns coste 50 de lei kilogramul în piață, dublu faţă de carne. "Nu îmi permit. La pensia mea de 1.000 de lei, ce să cumpăr?"

Leguma care a ajuns coste 50 de lei kilogramul în piață, dublu faţă de carne. "Nu îmi permit. La pensia mea de 1.000 de lei, ce să cumpăr?"

O legumă banală, din care românii fac mâncare, fără să mai pună uneori şi carne, a ajuns în pieţe la un preţ exagerat.

Leguma care a ajuns coste 50 de lei kilogramul în piață, dublu faţă de carne. "Nu îmi permit. La pensia mea de 1.000 de lei, ce să cumpăr?"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    28 Apr 2023   •   12:00

Fermierii o vând cu 25 de lei kilogramul, iar până în piaţă, preţul se dublează. În felul acesta, mulţi români preferă să cumpere carne de porc, de exemplu, care este mult mai ieftină - aproape la jumătate de preţ.

Fermierii din Matca, unul dintre cele mai mari zone legumicole din ţară, aproape au terminat de cules prima recoltă de fasole păstăi.

"20-25 de lei kg. E foarte scumpă. E mai pretențioasă la căldura, nu se face pe timpul iernii. Primăvara devreme, necesită multă căldură şi asta înseamnă cheltuieli în plus", explică un legumicultor.

La tarabe, fasolea verde se vinde la tarabe la preţuri prohibitive. 

Într-o piaţă din Capitală, comercianţii fac preţul în funcţie de cât cumpără clientul. 50 de lei dacă iei doar un kilogram şi ieşi mai ieftin dacă vrei mai multe păstăi.

"Eu nu iau, deocamdată! Nu iau, că nu îmi permit. Foarte scumpe! La pensia mea de 1.000 de lei, ce să cumpăr?", spune o româncă, potrivit observatornews.ro.

La Galaţi, fasolea verde încă nu a apărut în pieţe. Vânzătorii se tem să nu rămână cu marfa nevândută, pentru că preţul este prea mare.

×
Subiecte în articol: fasole păstăi fasole verde
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close