Antena 3 CNN Economic Noul terminal al aeroportului din Iaşi este gata. Costel Alexe: "El reprezintă autostrada noastră aeriană"

Noul terminal al aeroportului din Iaşi este gata. Costel Alexe: "El reprezintă autostrada noastră aeriană"

Lucrările la Terminalul 4 al Aeroportului Internaţional Iaşi sunt gata. Aeroportul Iași a avut în 2023 cel mai bun an din istoria sa, cu peste două milioane de pasageri. 

de Paul Ciurari    |    23 Ian 2024   •   12:20

Marţi a avut loc inaugurarea celui de-al doilea aeroport ca mărime din țară, cel mai nou terminal, unde a fost prezent şi președintele Consiliului Județean, Costel Alexe. 

"Ca să vorbim despre importanța acestui nou aeroport, practic trebuie să afirmăm încă o dată că nu putem vorbi despre o Românie puternică și dezvoltată fără Craiova, Cluj sau mai ales Iași.

În momentul de față, cu acest nou aeroport, care practic este de 10 ori mai mare decât terminalul pe care îl aveam până astăzi, cu o suprafață de 31.000 de metri pătraţi, dăm o șansă la dezvoltare nu doar Iașiului, ci întregii regiuni a Moldovei, plus că ar trebuie să-i luăm în considerare și pe românii din Republica Moldova. 

3,5 milioane de pasageri va fi capacitatea minimă de operare și de tranzitare a acestui aeroport și sunt convins că Iașiul și întreaga regiune a Moldovei va beneficia din plin de acest aeroport. 

În momentul de față, nu există sector sau domeniu de activitate care să nu aibă un plus valoare odată cu construirea acestui nou aeroport și sunt convins că vom reuși să dăm o perspectivă și României.

Odată cu parcursul proeuropean al Republicii Moldova, al Ucrainei, Iașiul capătă un rol important pe harta Europei din punct de vedere geo-strategic, iar noi ne bucurăm că această administrație liberală a făcut posibil să dea României acest aeroport.

(...) Aeroportul Iași reprezintă autostrada noastră aeriană.

Ne bucură foarte mult că în urma acestor eforturi, anul viitor vom avea autostrada care practic sunt lege de Capitală și de sudul țării", a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Nicolae Ciucă: "Mai presus de orice ambiţie politică este realizarea de obiective"

Este vorba de o investiție importantă, făcută atât pe fonduri europene, dar și din fondurile proprii ale Consiliului Județean.

Astăzi se inaugurează terminalul T4, care din primăvară va fi funcțional pentru toți pasagerii ce vor pleca de aici de la Iași spre destinații din țară sau în Europa.

Mai presus de orice ambiție politică este realizarea de obiective, spune marți liderul PNL, Nicolae Ciucă, la inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Internațional Iași.

"Unul dintre motivele pentru care suntem aici este că iată am fost și suntem uniți și putem să facem lucruri și iată că și la Iași, prin prezența liderilor altor partide la acest eveniment, se demonstrează că mai presus de orice ambiție politică este realizarea de obiective. 

Să trecem de la vom face la am făcut, acesta este un obiectiv care s-a realizat, care s-a înfăptuit, este adevărat cu nivelul de ambiție al autorităților locale, cu sprijinul autorităților guvernamentale și am înțeles mesajul domnului primar când a zis dați-ne și vom face", afirmă Nicolae Ciucă

"La Iaşi, se demonstrează că mai presus de orice ambiţie politică este realizarea de obiective", a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close