Antena 3 CNN Economic Proiectul OUG care arată că salariile profesorilor cresc doar cu 13%, nu cu 40%, așa cum le-a fost promis

Proiectul OUG care arată că salariile profesorilor cresc doar cu 13%, nu cu 40%, așa cum le-a fost promis

Profesorii ar putea primi doar 13% creștere salarială, de la data de 1 ianuarie 2024, față de 40% cât prevedea Ordonanța de Urgență adoptată în plină grevă.

de Vasile Marcu    |    07 Dec 2023   •   12:51

Majorarea de 13% reiese dintr-un proiect al Ministerului Finanțelor care prevede însă și o majorare pentru luna august cu 7%.

”(3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) și de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic se majorează în anul 2024 după cum urmează: 

a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023; 

b) începând cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023”, se arată în proiect. 

Pe data de 16 octombrie, premierul Marcel Ciolacu a mai avut o întâlnire cu liderii de sindicat din învățământ pentru a discuta despre majorările salariale promise.

Cu toate acestea, într-un comunicat de presă emis de Guvernul României se preciza că pe masa discuțiilor au fost abordate subiectele legate de programe sociale și investiții în educație, dar și despre demararea unor acțiuni privind „eliminarea inechităților salariale pentru personalul din învățământ”.

Ulterior, după discuțiile de la Guvern cu sindicatele din educație, ministrul Educației a spus că se identifică soluții la nivelul Guvernului astfel încât salariile profesorilor să crească de la 1 ianuarie 2024, așa cum le-a fost promis în perioada grevei din luna mai.

×
Subiecte în articol: salarii profesori
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close