Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Cine minte în scandalul banilor pentru salarii. Explicațiile ministrului Pîslaru

Exces de putere: Cine minte în scandalul banilor pentru salarii. Explicațiile ministrului Pîslaru

Exces de putere: Cine minte în scandalul banilor pentru salarii. Explicațiile ministrului Pîslaru
25 Noi 2016   •   21:39

Ministrul Muncii Dragoș Pîslaru a vorbit, la Exces de putere, de la Antena 3, despre proiectul legii salarizării unitare, care nu va fi gata în timpul estimat inițial.

Dacian Cioloș a afirmat, recent, că unul dintre cele mai mari eșecuri pe care și le asumă este acela că nu a reușit să ducă la bun sfârșit legea salarizării. ”Sper să fim în masura să lansăm un proiect de lege cu mult mai rezonabil decât cel pe care l-am găsit, populist”, a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, și Anca Dragu, ministrul Finanţelor, a anunţat că proiectul privind legea salarizării publice "nu va fi aprobat de actualul Guvern".

Invitat în emisiunea de la Antena 3, Dragoș Pîslaru a afirmat că totul se rezumă la procedură.
 
”Una este să pregătești un proiect bun, care să poată fi implementat, să fie dezbătut și să putem avea opinia partenerilor sociali, și alta e să îl trimiți în procedură în Parlament. La ce se referă premierul este că în acest moment, Parlamentul nu se mai reunește și atunci degeaba îl trimiți la Parlamentul actual”, a spus ministrul Pîslaru, la Antena 3.

Ce spun sindicatele despre banii românilor

Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), a arătat, la Subiectiv, de la Antena 3, că marea creștere salarială promisă de guvern, pentru anul viitor, nu va fi mai mare de 42 de lei.

Dumitru Costin a explicat că, pentru tot anul viitor, guvernul va avea la dispoziție doar 0,5 miliarde de lei pentru 1,1 milioane de bugetari. Asta în condițiile în care nu sunt luate în calcul majorările salariale în sănătate şi educaţie votate de PSD și ALDE.

Dragoș Pîslaru a explicat, cu cifre, că PSD-ul, prin propriul program de guvernare, recunoaște că legea salarizarii unitare lăsate la minister nu este aplicabilă.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close