Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Olguţa Vasilescu: "Condiţionăm intrarea noastră la guvernare de găsirea soluţiilor în ceea ce priveşte salarizarea, pensiile şi alocaţiile copiilor"

Olguţa Vasilescu: "Condiţionăm intrarea noastră la guvernare de găsirea soluţiilor în ceea ce priveşte salarizarea, pensiile şi alocaţiile copiilor"

Fostul ministru al Muncii din guvernarea PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, vineri seară la Antena 3, că PSD doreşte creșterea pensiilor cu 11% din prima lună de guvernare.

Olguţa Vasilescu: "Condiţionăm intrarea noastră la guvernare de găsirea soluţiilor în ceea ce priveşte salarizarea, pensiile şi alocaţiile copiilor"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2021   •   22:45

"Condiţionăm intrarea noastră la guvernare de găsirea soluţiilor în ceea ce priveşte salarizarea, pensiile şi alocaţiile copiilor", a spus fostul ministru al Muncii.

Propunerea PSD este ca în ianuarie cel târziu să fie operată creşterea de 11% a pensiilor, apoi viitorul ministru al Muncii să fie obligat ca în termen de trei luni de zile să facă un calendar de aplicare a legii pensiilor. "Asta înseamnă un calendar prin care să se înceapă în sfârşit recalcularea celor cinci milioane de pensii pe noua formulă", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Ce se întâmplă cu pensiile în 2022

"Noi cu 11% acoperim inflaţia. Înseamnă 8% inflaţia de anul acesta, cât este calculată de INS, şi inflaţia de anul trecut din septembrie(...). Trebuie să intrăm în calendarul aplicării legii pensiilor la care nu renunţăm sub nicio formă", a spus Olguţa Vasilescu la emisiunea "Exces de putere".

Pensii, salarii şi alocaţii - Fiecare leu negociat pe masa PNL şi PSD

PSD vrea creșterea alocațiilor la 300 de lei. 

Totodată, PSD negociază creșterea salariului minim de la 2300 la 2550 pentru cei fără studii superioare şi de la 2350 la 2600 pentru cei cu studii superioare.

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close