Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Dr. Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin: "Ne interesează să fie practic un update al vaccinului, să putem să luăm în calcul noile mutații"

Dr. Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin: "Ne interesează să fie practic un update al vaccinului, să putem să luăm în calcul noile mutații"

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balş din Bucureşti, a răspuns marţi, la întrebarea de ce ar fi necesară a treia doză de vaccin COVID-19.

Dr. Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin: "Ne interesează să fie practic un update al vaccinului, să putem să luăm în calcul noile mutații"
de Claudia Popovici    |    27 Iul 2021   •   20:14

Întrebat de ce ar fi necesară a treia doză de vaccin COVID-19, Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balş din Bucureşti, a clarificat pentru cine va fi nevoie această doză şi care este scopul acestui demers.

„Dacă vorbim de doza a 3-a vorbim întradevăr de persoane care au nevoie și aici sunt cei cu o imunitate deficitară, persoane în vârstă și ar fi și cei care au afecțiuni cronice și, bineînțeles, personalul medical", a spus medicul Adrian Marinescu.

Ce am vrea să obținem prin doza a treia

„Nu e vorba doar de o imunitate care să fie pe o durată mai mare cum s-a discutat la început. Ne interesează să fie, practic, un update al vaccinului, să putem să luăm în calcul noile mutații.

Vorbim de varianta Delta și, știm foarte bine că, eficiența în ceea ce privește tulpina indiană este mai redusă la primele doze. Deci lucrurile din start ar trebui regândite așa. În plus, personalul medical are nevoie de un răspuns imun care să fie cât mai echilibrat, cât mai bun pentru că e clar că trebuie să îl protejăm.

De asemenea, personalul medical în momentul în care este protejat și riscul de a transmite mai departe este categoric mai mic", a explicat medicul Adrian Marinescu în cadrul emisiunii "În faţa naţiunii" de la Antena 3. 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close