Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Alexia Căruțașu, puștoaica minune a voleiului românesc. La 18 ani, este în Top 5 cele mai valoroase voleibaliste din lume

Alexia Căruțașu, puștoaica minune a voleiului românesc. La 18 ani, este în Top 5 cele mai valoroase voleibaliste din lume

Alexia Căruțașu este puștoaica-minune din voleiul românesc, care doboară record după record. Joacă la campioana Europei, în Istanbul, dar nu a uitat de România unde vine de fiecare dată ca să facă performanță în Lotul Național de volei.

Alexia Căruțașu, puștoaica minune a voleiului românesc. La 18 ani, este în Top 5 cele mai valoroase voleibaliste din lume
de Andreea Cigolea    |    23 Iun 2021   •   20:10

I-am aflat povestea și ne-a spus cum se simte când știe că este cea mai valoroasă voleibalistă româncă a anului 2020.

Alexia Căruțașu are 18 ani şi este în top 5 cele mai valoroase voleibaliste din lume. În ciuda fizicului subţire are o forță greu de egalat și genă de mare campioană, moștenită de la părinţii ei jucători de baschet.

„Când eram mai mică tatăl meu juca la Ploiești și eu eram majoretă. În clasa I cred că atunci am început să joc din ce în ce mai mult volei, dar de performanță, de 10 ani", spune Alexia.

Pasiunea pentru sport, disciplina şi perseverența au propulsat-o în top 5 cele mai bune voleibaliste din lume, performanță care şi acum îi pare ca un vis.

„Da, nici mie nu mi vine să cred. A fost un vis devenit realitate. E ceva ce am visat de când eram mică, să ajung una dintre cele mai bune jucătoare din lume și să fiu căpitanul naționalei", a mai mărturisit tânăra.

La 15 ani, Alexia a cucerit primul său titlu de campioană, la senioare, cu CSM București. În același an, avea să debuteze și în Liga Campionilor.

„La 13 ani clubul CSM București m-a convocat la echipa de senioare deși eu eram minoră. Eram cea mai tânără jucătoare dintr-un lot de senioare. Abia acum am 18 ani", mai spune Alexia.

Acum joacă în Istanbul, la Vakifbank, campioana Europei, unde se simte uneori mai bine ca acasă. Întrebată de ce a ales să joace şi la Lotul Naţional, Alexia spune că România îi este dragă şi nu vrea să o părăsească.

„Pentru țară, țin la țara mea, nu voiam să o părăsesc. În Turcia e un alt volei, nu mi-am imaginat că e atât de diferit. Doar una dintre colege joacă în Italia, restul în România. Acum mă văd ca o turcoaică, am început să vorbesc și limba", a mai spus tânăra.

Alexia Căruțașu deține un record care cu greu va putea fi egalat, dar ea nu lasă garda jos.

„La semifinala din Challenge Cup am făcut 47 de puncte. Înainte de acel meci nici nu mi-a trecut prin cap. Chiar nu îmi vine să cred că am făcut atâtea puncte într-un singur meci.

După, nu mai putem să mă mai mișc, aveam febră musculară peste tot. Voi juca până când nu mai pot să sar, să mă dezlipesc de la sol. Aș vrea să devin antrenoare să am clubul meu de volei", a mai spus Alexia Căruţaşu.

Muncește mult pentru a întreține toate recordurile meritate. Sărută mingea de fiecare dată înainte să servească, gândindu-se la familia ei, alături de care se relaxează în momentele libere, foarte puține de altfel.

×
Subiecte în articol: Alexia Căruțașu volei
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close