Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mircea Badea, despre atacurile Rusiei din zona Mării Negre: "O eroare se poate întâmpla oricând. Sunt îngrijorat pentru România"

Mircea Badea, despre atacurile Rusiei din zona Mării Negre: "O eroare se poate întâmpla oricând. Sunt îngrijorat pentru România"

Mircea Badea a comentat atacurile Rusiei spre Ucraina din Marea Neagră. La ce riscuri se expune România.

Mircea Badea, despre atacurile Rusiei din zona Mării Negre: "O eroare se poate întâmpla oricând. Sunt îngrijorat pentru România"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2022   •   20:11

Regiunea Mării Negre este folosită de către Rusia ca platformă din care să îşi proiecteze puterea în alte zone, a declarat, astăzi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Reamintim că luni autoritățile ucrainene au confirmat un atac rusesc de pe nave militare aflate în Marea Neagră, în urma căruia s-au înregistrat zeci de morți și de răniți.

Atacul a implicat 75 de rachete care au traversat spaţiul aerian al Moldovei. Mai mult de jumătate au fost neutralizate de apărarea antiaeriană.

Întrebat dacă este îngrijorat pentru România, având în vedere ce face Rusia în zona Mării Negre, Mircea Badea a spus:

"Sunt din ce în ce mai îngrijorat în legătură cu România și, cel puțin deocamdată, nu atât din punct de vedere militar.

O eroare se poate întâmpla oricând, având în vedere proximitatea.

Dar exceptând eroarea, n-aș fi atât îngrijorarea deocamdată cu privire la o nenorocire militară, cât la una economică, pe partea de energie și pe multe alte părți. (...)", a spus Mircea Badea în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3 CNN. 

Franţa a decis suplimentarea prezenței militare în România pentru consolidarea flancului estic al NATO

Franţa îşi va consolida prezența militară în cadrul NATO în România, unde va trimite în săptămânile următoare o companie ''de vehicule blindate de infanterie'' şi un escadron de tancuri Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al forţelor armate (ministrul apărării), Sébastien Lecornu, relatează AFP şi Reuters.

Această decizie a preşedintelui Emmanuel Macron de a ne ''spori postura defensivă pe flancul de est al Europei'' a fost luată ''ţinând cont de situaţia pe flancul oriental al NATO'' şi ''de violenţa luptelor în Ucraina'', a explicat ministrul francez la o audiere parlamentară.

De asemenea, Franţa va suplimenta numărul avioanelor de vânătoare Rafale desfășurate în Lituania şi trupele de infanterie în Estonia.

 5.000 de trupe NATO se află pe teritoriul României

"În momentul de față, în România sunt 5.000 de trupe NATO din Statele Unite, Franța, Olanda, Belgia, Portugalia și probabil vor mai veni la Centru de Instrucție de la Cincu, din județul Brașov, la brigada multinațională de la Craiova, la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu și în poligonul de la Smârdan din Galați.

Aceste trupe NATO cu tehnică militară vin să dea un semnal foarte, foarte serios că NATO păzește fiecare centimetru al Alianței și nu va permite niciun fel de agresiune din partea Rusiei", a spus Radu Tudor, analist militar, în emisiunea În faţa națiunii de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close