Antena 3 CNN Actualitate Franţa a decis suplimentarea prezenţei militare în România pentru consolidarea flancului estic al NATO

Franţa a decis suplimentarea prezenţei militare în România pentru consolidarea flancului estic al NATO

Administraţia Emmanuel Macron a decis suplimentarea prezenţei militare în România, în cadrul acţiunilor de consolidare a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Franţa a decis suplimentarea prezenţei militare în România pentru consolidarea flancului estic al NATO
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2022   •   19:52

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în cadrul NATO în România, unde va trimite în săptămânile următoare o companie ''de vehicule blindate de infanterie'' şi un escadron de tancuri Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al forţelor armate (ministrul apărării), Sébastien Lecornu, relatează AFP şi Reuters.

Această decizie a preşedintelui Emmanuel Macron de a ne ''spori postura defensivă pe flancul de est al Europei'' a fost luată ''ţinând cont de situaţia pe flancul oriental al NATO'' şi ''de violenţa luptelor în Ucraina'', a explicat ministrul francez la o audiere parlamentară.

De asemenea, Franţa va suplimenta numărul avioanelor de vânătoare Rafale desfășurate în Lituania şi trupele de infanterie în Estonia.

"Salut decizia Președintelui Emmanuel Macron de a consolida prezența militară franceză în România, prin trimiterea unei companii de vehicule blindate și a unui escadron de tancuri Leclerc. Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarității Aliate.", a transmis ;i Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Franta militari NATO Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close