Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Nu mai sunt bani din bugetul României pentru refugiaţii ucraineni

Nu mai sunt bani din bugetul României pentru refugiaţii ucraineni

Refugiații ucraineni din România trăiesc cu teama că vor trebui să se întoarcă înapoi în zona de conflict din cauza lipsei ajutorului financiar promis de guvern. Bani despre care aceștia spun că nu i-au mai văzut de luni bune. 

Nu mai sunt bani din bugetul României pentru refugiaţii ucraineni
Sursa foto: profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   20:03

"Sunt întârzieri pe partea de acordare a ajutorului financiar pentru chirie și alimente din partea guvernului. Există lipsă de fonduri. Lucruri pe care oamenii le simt", spune Flavius Ilioni, preşedintele LOGS Timişoara.

Situația refugiaților devine din ce în ce mai îngrijorătoare pe zi ce trece.

În România avem aproximativ patru milioane de ucraineni refugiați care au traversat țara noastră de la începutul războiului până în prezent și o parte dintre ei au decis să se stabilească aici. 

Ministerul Muncii anunţă că aproximativ 7.000 de cetăţeni ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului, arătând că îşi menţine dezideratul de a integra refugiaţii ucraineni în România, atât prin sprijinirea angajatorilor români care au un deficit de lucrători calificaţi, cât şi prin susţinerea cetăţenilor plecaţi din zona de conflict pentru incluziunea pe piaţa muncii.

”De la începutul conflictului armat, respectiv de la data de 24 februarie 2022, 6.594 de cetăţeni ucraineni au fost încadraţi pe piaţa muncii din România, iar 500 de angajatori români şi-au arătat disponibilitatea”, arată reprezentanţii Ministerului Muncii, luni, într-un comunicat de presă.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close