Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Dr. Adrian Marinescu: ”Indiferent de vârstă, oricine se poate infecta, inclusiv copiii, inclusiv tinerii”

Dr. Adrian Marinescu: ”Indiferent de vârstă, oricine se poate infecta, inclusiv copiii, inclusiv tinerii”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a declarat că, în valul patru al pandemiei, având în vedere varianta Delta a coronavirusului, oricine se poate infecta și nimeni nu are garanția că va face o formă ușoară, nici măcar copiii.

Dr. Adrian Marinescu: ”Indiferent de vârstă, oricine se poate infecta, inclusiv copiii, inclusiv tinerii”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    30 Sep 2021   •   19:58

Dr. Adrian Marinescu a explicat, în emisiunea ”În fața națiunii” de la Antena 3, de ce sunt atât de multe cazuri de COVID-19, inclusiv foarte grave, la copii.

”Din păcate, varianta Delta, care înseamnă varianta valului 4, se transmite extrem de ușor. Nu este și mai agresivă sau mult mai agresivă decât ce am avut înainte. Dacă ar fi fost și foarte agresivă și se transmitea și ușor, atunci chiar că am fi avut o situație mult mai grea decât avem acum.

Faptul că se transmite ușor se traduce prin faptul că, indiferent de vârstă, oricine se poate infecta, inclusiv copiii, inclusiv tinerii. Cei mai muți dintre ei fac forme ușoare, doar că, așa cum spuneam și cu altă ocazie, este clar că nimeni nu va avea o garanție că, în momentul în care se infectează, face o formă ușoară, chiar dacă e copil. Dacă sunt și afecțiuni cronice, dacă e supraponderal, cu atât mai mult, dar și copilul, chiar dacă se întâmplă rar, poate să facă o formă severă, poate să ajungă în Terapie Intensivă și poate, din păcate, să aibă o evoluție imprevizibilă”, a explicat dr. Adrian Marinescu.

Dr. Adrian Marinescu a explicat că un mod de a-i proteja pe copii este ca adulții să respecte regulile sanitare, să se vaccineze, astfel încât transmiterea bolii să fie cât mai redusă.

”Foarte probabil ca, în săptămânile care urmează, dacă se va ajunge la o explozie a numărului de cazuri, din păcate, aceste lucruri vor duce la trecerea în planul online. Ce se dorește acum este ca, pentru o perioadă de timp, probabil cu speranța de a găsi un echilibru la nivelul situației epidemiologice, să rămână încă deschise pentru a avea o continuitate”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

×
Subiecte în articol: Dr. Adrian Marinescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close