Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mărturii teribile ale militarilor care luptă în Ucraina | Voluntar român, despre tactica lui Putin: "Nu îi pasă câţi mor, este un măcel uşor, continuu"

Mărturii teribile ale militarilor care luptă în Ucraina | Voluntar român, despre tactica lui Putin: "Nu îi pasă câţi mor, este un măcel uşor, continuu"

Echipa Antena 3 CNN, Cristi Popovici și Costi Pahonțu, a reușit să surprindă imagini absolut incredibile din cele mai fierbinți zone de pe front şi mărturii foarte importante ale militarilor pentru a înțelege dimensiunea distrugerilor din Ucraina.

de Cristi Popovici    |    27 Feb 2023   •   23:46

"Suntem, din câte știu eu, trei batalioane", ne spune un voluntar român.

Cu toții au venit să lupte împotriva rușilor, pe frontul din Ucraina nu i-a obligat nimeni. Au venit din proprie inițiativă, considerând nedrept ceea ce Vladimir Putin a decis să facă în această țară. Însă cu tot ajutorul venit din străinătate, luptele sunt în continuare grele. 

"Nu câștigă nimeni. Pierde toată lumea. Mor foarte mulți oameni acolo, uneori efectiv de degeaba. Locul unde luptăm acuma e un sat care practic în ruină. Și în satul ăla luptăm de mai bine de o lună. Înaintează rușii, îi respingem. Înaintăm noi, ne resping ei. Este efectiv un măcel ușor, dar continuu", mai spune voluntarul român.

Oamenii pe care Putin îi trimite în luptă nu sunt însă cei mai pregătiți și atunci victoria este mult mai ușoară în zonele în care soldații ucraineni se întâlnesc cu ei.

Citeşte: Corespondență Antena 3 CNN sub ploaia de rachete din Zaporojie | Care este situaţia acum pe front, în Ucraina

 - Rușii sunt profesioniști? Ştiu cum să lupte sau sunt foarte mulți neinstruiți trimiși acolo?

"Unii da, unii nu. Primele valuri sunt carne de tun, pentru că vor să descopere pozițiile noastre, să vadă puterea de foc pe care o avem, modul de reacție și apoi, treptat, treptat, după fiecare val, vin tot mai bine pregătiți, profesioniști", mai spune voluntarul român. 

"Sunt o groază de oameni pe care îi trimit şi nu le pasă deloc de ei. Aşa că nu numără câţi trebuie să fie uciși pentru ajunge în ţara noastră, dar noi nu le vom da niciodată această șansă", mai spune un militar ucrainean.

Nici armata Ucrainei nu a fost formată din profesioniști, dar oamenii care au ajuns să lupte pe front au învățat mult mai repede decât rușii. Au fost motivați de faptul că trebuie să-și apere patria și familia.

"Am lucrat ca un simplu manager, un om de birou tipic. Aşadar, în prima zi de război, când a început, am înţeles că familia mea trebuie dusă în străinătate. Iar treaba bărbatului este să se întoarcă să îşi protejeze ţara", a mai spus militarul ucrainean.

Potrivit statisticilor autorităţilor de la Kiev sunt 8 soldați ruşi uciși pentru fiecare soldat ucrainean mort. Soarta războiului s-ar putea schimba însă dacă ar ajunge mai multă tehnică de luptă performantă din occident. 

"Nu știu exact care sunt pozițiile ucrainienilor sau a rușilor, dar după modul în care se desfășoară operațiunile în mare parte despre asta e vorba să provocăm cât mai multe pierderi și să ne pregătim pentru ofensivă", a mai spus voluntarul român, într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. 

Citeşte şi: "Familia mea este acum în Franța!" | Confesiunile unui voluntar ucrainean în războiul declanșat de Rusia, în exclusivitate la Antena 3 CNN

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close