Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii România intră în Spațiul Schengen aerian. Schimbări majore în aeroporturi, odată cu momentul istoric de duminică

România intră în Spațiul Schengen aerian. Schimbări majore în aeroporturi, odată cu momentul istoric de duminică

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România intră în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și porturile. Un eveniment care implică mai multe schimbări. Cornel Laurian Stoica, Chestor, Inspector General Poliția de Frontieră, a dat detalii, în cadrul emisiunii În fața națiunii de la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   20:59

"Este un moment istoric pentru România. De pe 31 martie, intrând în Spațiu Schengen, nu vor mai fi efectuate controale la frontieră. Se va trece prin controlul de securitate, apoi cu documentele de călătorie oamenii vor merge direct spre poarta de îmbarcare. 

În toate terminalele Schengen vor fi patrule mixte de polițiști și jandarmi care vor veghea la siguranța noastră. Vor face controale în baza unei analize de risc, dacă sunt persoane suspecte sau date în urmărire. 

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne și Poliției de Frontieră s-a dezvoltat o aplicație pe un terminal mobil cu care colegii mei pot verifica documentele și vor observa dacă documentul este pierdut, furat sau este vreo alertă pentru a se lua măsurile legale.  

Cei care vin în România din zone non-Schengen vor fi verificați la controlul manual. Cetățenii care zboară spre o țară non-Schengen vor fi verificați la cabinele de control sau la porțile automate. 

România este un stat sigur. Nu vom avea probleme", a declarat Cornel Laurian Stoica, Chestor, Inspector General Poliția de Frontieră. 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close