Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre limitarea tranzacţiilor cu bani cash din 2025. Capitolul neexplicat din legea austerităţii

Mircea Badea, despre limitarea tranzacţiilor cu bani cash din 2025. Capitolul neexplicat din legea austerităţii

Mircea Badea a comentat, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3 CNN, un capitol mai puţin explicat din legea austerităţii, şi anume cel privitor la tranzacţiile cu bani cash din 2025.

Mircea Badea, despre limitarea tranzacţiilor cu bani cash din 2025. Capitolul neexplicat din legea austerităţii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2023   •   11:57

Pe lângă creşterea salariilor, de care s-a tot vorbit în spaţiul public, un capitol mai puţin cunoscut şi explicat este cel al banilor cash.

În acest capitol din legea austerităţii, nu este vorba doar despre tranzacțiile făcute de magazinele de tip cash and carry, ci și de tranzacțiile dintre persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, persoanele fizice autorizate şi persoanele juridice. 

În cazul lor, plafonul zilnic a fost limitat la 10.000 de lei până la sfârşitul lui 2024 şi la 5.000 de lei începând cu ianuarie 2025, a spus Mircea Badea, făcând revista presei.

"Ce-i cu ăştia, sunt la ordin?", a comentat Mircea Badea, luând ca exemplu cazul în care şi-ar împrumuta un prieten cu 5.000 de lei sau cu o sumă mai mare.

"Dacă i-am dat 6.000 de lei, amenzi. 25% din suma folosită", a completat Mircea Badea, miercuri seara, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3 CNN.

În document, mai scrie că orice sumă care depășește acest plafon va aduce amenzi de până la 25% din tranzacție pentru cei care folosesc banii cash.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close