Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea: "Cum să fie RCA pe maşină? Pe şofer trebuie, cum zice Titi Aur"

Mircea Badea: "Cum să fie RCA pe maşină? Pe şofer trebuie, cum zice Titi Aur"

Mircea Badea spune că preţul RCA ar trebui calculat pe şofer, şi nu pe maşină, aşa cum precizează Titi Aur, expert în condus defensiv. 

Mircea Badea: "Cum să fie RCA pe maşină? Pe şofer trebuie, cum zice Titi Aur"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2023   •   12:04

"Foarte interesant ce zice Titi Aur, că nu mai pot cu populismele: cu asigurările auto şi cu banii românilor.

Două chestii tari zice Titi Aur: că preţul RCA nu ia în calcul salariile. Mă doare în cot cât sunt salariile în ţara respectivă. Nu salariile sunt baza pe calcul pentru preţul asigurării, ci daunele. Aia dă preţul.

Şi, apoi, zice că nu e corect să ai RCA pe maşină. Foarte corect. În sfârşit cineva care zice, nu se mai poate cu asta.

Cum să fie RCA pe maşină? Ce, maşina se conduce singură? Nu e corect", a spus Mircea Badea, luni seara, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Titi Aur: "Nu este corect să ai RCA pe maşină. Eu sunt la volan, aşa trebuie să se calculeze poliţa"

Titi Aur, expert în conducere defensivă, spune că nu este normal ca tariful pentru RCA să fie calculat în funcţie de maşina condusă, şi că ideal ar fi ca el să fie făcut în funcţie de şofer.

"Nu este corect să ai RCA pe maşină. Asigurarea RCA nu trebuie să fie pe maşină. Logic ar fi să fie pe mine, pe şofer, pe CNP.  Asta se practică deja în alte ţări, pentru că maşina nu strică nimic, eu stric, că eu sunt la volan. 

Da, CASCO trebuie să fie pe maşină. Pentru că una este să asiguri o Dacie Logan de 10.000 euro, alta e să asiguri un Rolls Royce de 300.000 euro. 

Dar eu, cel de la volan, eu fac accidentul. Nu e normal ca RCA să se calculeze în funcţie de capacitatea maşinii. În funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele pe care le-am provocat, aşa trebuie să se calculeze RCA.

Asta ar rezolva inclusiv problema trotinetiştilor. Că se pune problema persoanei care asigură trotineta. Asigurarea trebuie să fie pe CNP, la trotinete, biciclete, motociclete, maşini", a explicat Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close