Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, reacție după replicile dure cu Raed Arafat: Între mine și doctorul Arafat nu există niciun război! Rămân susținătorul lui

Mircea Badea, reacție după replicile dure cu Raed Arafat: Între mine și doctorul Arafat nu există niciun război! Rămân susținătorul lui

Realizatorul emisiunii În Gura Presei, Mircea Badea, a ținut să clarifice că între el și Raed Arafat nu există niciun război, în ciuda dezbaterii mai aprinse pe care au avut-o în ediția de duminică seara.

Mircea Badea, reacție după replicile dure cu Raed Arafat:  Între mine și doctorul Arafat nu există niciun război! Rămân susținătorul lui
16 Iun 2020   •   09:38

”Am primit multe ecouri după emisiunea de aseară. (...). Nu e niciun război între mine și doctorul Raed Arafat, în mod evident eu țin foarte mult la doctorul Raed Arafat din toate motivele corecte. Și mă pun pavăză când îl atacă unii pe niște teme de îți cade mintea. Aseara s-a întâmplat ceea ce cred că e firesc să se întâmple într-o societate zdravănă la cap și anume dezbatere. Sigur, mai aprinsă, e foarte bună dezbaterea aprinsă, mai ales pe teme complicate, pe teme dure, cum este ceea ce trăim de 3 luni încoace.(...) Rămân același susținător al doctorului Arafat, dar rămân un susținător și al punctului meu de vedere.”

Duminică seara, Mircea Badea a afirmat că așteaptă decizia CCR cu privire la internarea obligatorie a persoanelor infectate cu COVID-19, dar asimptomatice, de aici plecând un schimb de replici cu șeful DSU, Raed Arafat. 

”Aștept să rezolve Curtea Constituțională problema internărilor cu forța ale celor infectați, clar este anticonstituțional și clar va pica. Este o chestiune unică pe planetă și clar va pica și în momentul în care va pica această chestie nu numai ilegală ci și ieșită din orice tipare umane în lumea civilizată, se va întâmpla un lucru. Mai multă lume se va duce benevol să se testeze pentru că scapă de ”pușcăria de la containere”. 

”Sunt multe țări care au internat pacienții asimptomatici. Cine spune că pacienții asimptomatici au plecat toți acasă induce în eroare oamenii.” a spus Raed Arafat. Mircea Badea a replicat: ”Da, eu spun asta, nu introduc în eroare oamenii, aș vrea să-mi dați un exemplu concret, chiar aș vrea să-mi dați exemplul ăsta concret”. 

Raed Arafat a vorbit, în acest sens, despre SUA, dar și despre medicii chinezi care, când au mers în Italia, au făcut apel să nu trimită asimptomaticii acasă, pentru că-n China asta ar fi fost una dintre modalitățile de răspândire. ”Nu se pune problema să accept că, în medicină, decizia Constituției sau decizia cuiva poate să vină să spună că așa se salvează vieți”, a spun Raed Arafat.

”Nu, CCR nu se ocupă cu salvatul de vieți, e adevărat, se ocupă cu Constituția” a replicat Mircea Badea.

Nici nu e normal să ajungi să trimiți hârtii la spitale să le spui că ele sunt sub monitorizare pentru tortură și că sunt asimilate zonelor de detenție” a subliniat Raed Arafat. 

Mircea Badea a cerut numărul de persoane testate, nu de teste.

”Pai dacă am număr de teste, înseamnă că numărul de persoane testate cu care noi venim sunt cazurile noi, nu cazurile de evaluare. ”Noi nu raportăm, cel puțin asta știu, că INSP nu raportează retestările, raportează testele noi”.

”Eu zic să verificăm, pentru că știu că raportează și retestările” a precizat Mircea Badea.

”O să cer din nou să confirme acest lucru, eu știu că se raportează testele noi și cazurile noi, nu se raportează cazurile retestate” a răspuns Raed Arafat. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Raed Arafat
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close