Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Av. Adrian Cuculis, detalii despre individul care şi-a înscenat răpierea ca să obţină bani de la mama sa: "Trebuie să înţelegem asta"

Av. Adrian Cuculis, detalii despre individul care şi-a înscenat răpierea ca să obţină bani de la mama sa: "Trebuie să înţelegem asta"

Avocatul Adrian Cuculis a comentat cazul bărbatului din Bucureşti care și-a înscenat răpirea şi i-a trimis mamei poze cu el legat, pentru a-i cere bani din pensie. "Bunica mea a primit un telefon prin metoda accidentul", spune avocatul care a oferit câteva indicii la care să fim atenți.

de Claudia Popovici    |    07 Ian 2023   •   21:29

Reamintim că un bărbat de 35 de ani a pus un prieten să îl filmeze legat de mâini și de picioare, să trimită imaginile mamei sale și să-i ceară 1.500 de euro.

"Este realmente ceva absolut nou pentru 2023 până acum. Oricum se vede cumva că există acolo o legătură ruptă între părinte și copil, pentru că vorbea destul de relaxată mama, în condițiile în care primise niște imagini cu fiul ei legat la mâini.

Indiferent de situație, tot infracțiunea este și bineînțeles că unul este autor și celălalt este complice.

Dar este foarte bine că readuceți în atenția publicului asemenea imagini și asemenea situații, pentru că în continuare este metoda generalul american, metoda accidentul, dar asta este cu siguranță un alt nivel.

Foarte multe mame sau familii sunt puși în situația asta și să știe că s-ar putea să fie de fapt o mare înșelăciune.

"Nu poți proteja o persoană care are o adiție"

Vând din casă, bunuri, ajung la un moment dat chiar la violențe. Părinții sunt cei care, cumva, încearcă să nu-i lase pe mâna autorităților, adică sunt scoși din acele centre.

Este foarte important să înțelegem că nu poți proteja o persoană care are o adiție, fie că vorbim despre substanțe interzise, că vorbim despre jocuri de noroc, ele trebuiesc cumva tratate din punct de vedere medical.

Şi în momentul în care noi venim pe semnătură și îi luăm acasă, nu se întâmplă nimic altceva decât să îi punem în și mai mare pericol pe ei, dar mai ales pe cei care stau în casă cu ei.

"Bunica mea a primit un telefon prin metoda accidentul"

Vă dau exemplu din familia noastră, bunica mea era la transfer rapid de bani, a primit un telefon tot așa, prin metoda accidentul.

În mod întâmplător știa că tata, care tot avocat este, era în instanță și nu avea cum să-i răspundă la telefon și a fost o întâmplare că a ieșit pur și simplu și a sunat, că se pregătea să trimită banii.

Deci, foarte mulți dintre noi am trecut prin chestiunea asta, dar spun că este un alt nivel, pentru că deja aici e, este un șantaj, înșelăciune, o amenințare, o complicitate la toate infracțiunile astea, săvârșită cumva de către propriul membru al familiei, în condițiile în care, cine știe, s-o fi gândit, domne', poate o înmoi pe mama sau pe tata, că n-am o relație bună și scot banii de la ei.

E prima dată când aud treaba asta, dar cu siguranță s-au mai întâmplat asemenea gesturi", a spus avocatul Adrian Cuculis, în emisiunea News Magazine de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close