Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Bogdan Lăzăroae, despre mutarea sediului NATO: "Este un proiect fenomenal. A durat 12 săptămâni"

Bogdan Lăzăroae, despre mutarea sediului NATO: "Este un proiect fenomenal. A durat 12 săptămâni"

Bogdan Lăzăroae este românul care a gestionat mutarea și inaugurarea sediului NATO, în valoare de un miliard de euro.

Bogdan Lăzăroae, despre mutarea sediului NATO: "Este un proiect fenomenal. A durat 12 săptămâni"
de Georgiana Adam    |    06 Iun 2021   •   21:58

Bogdan Lăzăroae este un român cu o carieră spectaculoasă în SUA, dar și la Bruxelles. În timpul carierei sale a realizat inaugurarea noului Cartier General al NATO, o clădire de 1,1 miliarde de dolari.

El a vorbit, la Punctul de Întâlnire, despre inaugurarea noului sediu NATO și ce a presupus noul proiect.

"Este un proiect fenomenal, este singurul loc din lume care are 30 de ambasade sub același acoperiș. Este unic!

Eu am fost implicat în proiect din 2011, am avut inițial responsabilitate de tranziție, tot ce înseamnă schimbare organizațională, mutare, retrocedarea sediului vechi.

Noul sediu este a 5-a casă a NATO. A venit un moment, în proiect, când Secretarul General a luat decizia să mă numească pe mine să conduc acest proiect, tot ce înseamnă construcție, tehnologie, securitate, mutare, schimbare organizațională. (...) A fost un vot de încredere în noi toți și mai ales în echipa pe care o conduceam.

Abilitățile mele sunt și inginerie și finanțe și muncă în sectorul public", a explicat Bogdan Lăzăroae, la Antena 3.

Cât a durat mutarea sediului NATO

Bogdan Lăzăroae a povestit, la Antena 3, cât a durat mutarea noului sediu NATO și mai ales care au fost cele mai mari provocări din proiect.

"Exact 12 săptămâni fără o zi. Am terminat cu o zi mai devreme față de cum a fost prevăzut. Planificarea tranziției a durat șapte ani de zile, pentru că au fost două obiective primordiale: unul nu a trebuit să oprim continuarea activității Alianței (...) a fost o presiune enormă să meargă lucrurile cum trebuie, iar colegii să își poată continua activitatea", a mai explicat el, la Punctul de Întâlnire.

×
Subiecte în articol: Bogdan Lăzăroae NATO
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close