Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Firea dă vina pe Orban pentru dezastrul din Capitală: ”Este autorul moral al acestei coaliții monstruoase”

Firea dă vina pe Orban pentru dezastrul din Capitală: ”Este autorul moral al acestei coaliții monstruoase”

Senatorul PSD, Gabriela Firea, îl acuză pe Ludovic Orban pentru dezastrul din Capitală. Fostul primar general a spus că Orban ”este autorul moral al acestei coaliții monstruoase”.

Firea dă vina pe Orban pentru dezastrul din Capitală: ”Este autorul moral al acestei coaliții monstruoase”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    15 Iun 2021   •   21:37

Situația din Capitală este catastrofală. Sunt zeci de tone de gunoaie pe străzi, șobolani, căpușe și țânâari.

Gabriela Firea, invitată în emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, a spus că principalul responsabil pentru situația actuală din București este Ludovic Orban.

”Eu i-aș întreba pe fidelii domnului Orban dacă nu se simt cumva și ei responsabili pentru ceea ce se întâmplă în București, pentru că domnul Orban este autorul moral al acestei coaliții monstruoase în Capitală și care nu reprezintă electoratul din Capitală, și anume o alianță forțată și chinuită între PNL și USR PLUS, doar pentru a câștiga aceste primării, nu și pentru a face treabă pentru cetățeni.

Din păcate, PNL va pierde puncte importante în Capitală tocmai pentru că a vrut puterea cu tot dinadinsul, dar s-a văzut că nu pentru a oferi soluții pentru Capitală. Este un oraș mare, european, cu multe probleme structurale, greu, dar niciodată nu s-a întâmplat ceea ce se petrece acum. Au fost atâția primari și după Revoluție și înainte de Revoluție, am fost și eu în ultimii patru ani. În ciuda oricăror disensiuni politice și a oricăror constrângeri bugetare, serviciile de utilitate publică au avut continuitate, pentru că ele sunt protejate de Legea infrastructurii critice. Vorbim aici de apă, de canalizare, de salubritate, de termoficare.

”Dacă în timpul mandatului meu ar fi fost situația actuală, ar fi venit peste mine în casă”

Dacă în timpul mandatului meu ar fi fost o zi situația actuală, care este deja de câteva săptămâni, eu vă spun că ar fi fost meeting în Piața Victoriei, ar fi fost meeting în fața Primăriei, ar fi venit peste mine în casă să mă scoată cu forța, spunând că este inacceptabil. Votanții care acum tac. Tac și consideră că este ceva normal să fie întreaga populație pusă în pericol. Acest argument că sunt niște probleme cu contractul de salubritate de la Sectorul 1 nu stă în picioare nicăieri în lume. Dacă primăria, prin Consiliul Local, sau noul primar doreau să rezilieze acest contract, trebuiau să urmeze calea legală, dar asigurând, în paralel, serviciul de utilitate publică”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta susține că Ludovic Orban a crezut că își va perpetua funcțiile de președinte PNL și de premier, dacă Nicușor Dan obține funcția de primar general al Capitalei.

”Domnul Orban a considerat că își va perpetua funcția de președinte PNL și de prim-ministru, dacă iese domul Dan primar general. Iată că domnul Dan a ieșit cum a ieșit, prin manipulare, minciună, fraudă și domnul Orban probabil că va pierde și postul de președinte PNL, așa cum l-a pierdut și pe cel de șef al Guvernului. Răul pentru Capitală a fost deja făcut

”Nicușor Dan a blocat toate lucrările de infrastructură din Capitală”

De ce noul primar general a blocat toate lucrările de infrastructură din Capitală? Toate șantierele sunt închise: la Doamna Ghica, la Prelungirea Ghencea, la tot ceea ce înseamnă construirea de poduri, pasaje și supralărgiri. Consolidările sunt blocate.

Aceste lucruri trebuie să fie cumva rezolvate și cetățenii sunt cei care trebuie să ia atitudine, pentru că doar eu de una singură și câțiva consilieri și cetățenii care au fost de partea noastră nu cred că este normal să tot repetăm ceea ce se vede cu ochiul liber, și anume că în București lucrurile nu sunt în direcția bună și nu merg către sensul corect al unei Capitale europene”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea ludovic oban Nicușor Dan
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close