Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Câte avertizări legate de valul 4 al pandemiei a ignorat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

Câte avertizări legate de valul 4 al pandemiei a ignorat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății din Guvernul Orban, propusă pentru aceeași funcție și în Guvernul Cioloș, a ignorat avertizările primite de la mai multe instituții importante, legate de valul 4 al pandemiei de COVID-19.

Câte avertizări legate de valul 4 al pandemiei a ignorat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă
de Andreea Ştefan    |    18 Oct 2021   •   22:30

Mihai Gâdea a prezentat, în exclusivitate în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, documentele care dezvăluie faptul că, în luna iulie, când nu se mai vorbea în România despre pandemie, mai multe instituții și specialiști au trimis către Ministerul Sănătății avertismente cu privire la valul 4 al pandemiei.

În aceste avertismente, transmise de OMS, INSP, specialiștii avertizau cu privire la apariția unor noi variante ale virusului și se recomanda testarea, cu prioritate 0.

Uniunea Europeană a oferit 4,7 milioane de euro României, fonduri nerambursabile, pentru testare.

Ioana Mihăilă nu a vrut să semneze contractul pentru acești bani și probabil că nu a înțeles avertizările, pentru că testarea în România nu a crescut în niciun fel.

”Sunt avertismente din mai multe locuri: OMS, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, INSP. Pe bandă rulantă, INSP, la fiecare două săptămâni, a trimis o avertizare ministrului Sănătății Ioana Mihăilă cu privire la ce urmează să se întâmple”, a precizat Mihai Gâdea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close