Antena 3 CNN Actualitate Inedit Voi cu Voicu. Cununa de spini a Mântuitorului a supraviețuit incendiului de la Notre-Dame

Voi cu Voicu. Cununa de spini a Mântuitorului a supraviețuit incendiului de la Notre-Dame

Voi cu Voicu. Cununa de spini a Mântuitorului a supraviețuit incendiului de la Notre-Dame
Sursa foto: Foto: twitter.com/Place_Beauvau
20 Apr 2019   •   20:44

Cununa de spini a Mântuitorului Iisus Hristos a fost salvată din incendiul mistuitor de la Notre-Dame.

Mirela Voicu a discutat despre acest subiect, la ”Voi cu Voicu”, cu profesorul de istorie Mihai Manea, inspector școlar și expert european în predarea istoriei.

”Notre-Dame este un simbol al istoriei. Toată istoria medievală a Franței este înglobată în Notre-Dame. Nu este numai un cadru al religiei, este un cadru al politicii, funeraliile, încoronările, locul unde literatura a plasat atât de multe lucruri interesante. În același timp este simbolul unei catedrale medievale. Goticul de la Notre-Dame era făcut să impună respect. Omul se subordonează lui Dumnezeu. Incendiul este un dezastru pentru cultura mondială. Am văzut multe apeluri la refacere și m-aș bucura, nu este doar un simbol al religiei. Numai în săptămâna incendiului de la Notre-Dame alte 12 lăcașuri de cult au fost afectate (...) Din câte știu, cununa de spini a fost adusă în perioada cruciadelor. Am citit că în acest sens și-au adus contribuția Cavalerii Templieri” a spus Mihai Manea.

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu incendiu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close